Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

powrót po latach

Jan Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jesteś mocno wyczulony na "sugestie" - które odbierasz jako formę zmuszenia Cię do zmiany. Zrobienia - utworzenia Cię w inny sposób niż Ty sam się ukształtowałeś ...zwalniasz hamulce i twoja flustracja nabiera prędkości. Tworzysz piękne wiersze - komentarzy produkujesz jeszcze więcej . Świat ma określone zasady gry i całe szczęście, człowiek wbrew temu co sądzi jest nieokiełznany nawet dla samego siebie. Myślę i sądzę że Bożenka też mniej więcej to miała na myśli, że masz całkiem sporo do powiedzenia . Wszystko działa w dwie strony Łukasz.  Ty oczekujesz ...macie mnie brać taki jaki jestem albo usłyszycie miernoty jacy jesteście ograniczeni...ale inni też mają oczekiwania, chociażby takie że jeśli ktoś wchodzi w dyskusję to uszanuję moje zdanie a nie nakaże mi bezdyskusyjnie zaakceptować czyjeś. Świat ewoluuje, zmienia się przekształca, doświadcza, zdobywa wiedzę i umiejętności.... Uczestnictwo w tym wymaga od nas trudu wysiłku, poświęcenia i pokory, bo zawsze znajdzie się ktoś... mądrzejszy, ładniejszy, silniejszy, sprytniejszy itp. itd. Tolerancja, szacunek, chęć niesienia pomocy i umiejętność przyjmowania pomocy ...to wartości które są "Dzień dobry" z każdym napotkanym nam człowiekiem . 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie, no lepiej nie, zima kosztuje ;-) Pozdrawiam, dzięki
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kobiety mają tą przewagę, że nie przechodzą mutacji. Zatem głos jest ten sam na całe życie, a u mężczyzn bywa z tym różnie.   Ja też byłem rozśpiewany w dzieciństwie w przedszkolu i wszędzie gdzie się dało. Śpiewałem nawet w środkach komunikacji, sklepach gdzie była jakakolwiek potencjalna widownie. Mówiłem też wierszyki i opowiadałem historie z życia wzięte, a znałem ich setki na niemalże każdą okazję.   Dostawałem za to słodycze lub drobne pieniążki, deficytowe towary od ekspedientek, obiady od sąsiadek. W 1983 nawet komputer mi się trafił. Pierwszy taki wynalazek w klasie. Można powiedzieć młodociany artysta profesjonalny.     U mnie też tak było.
    • @Leszczym Stegny... trochę daleko od Woli :P (ale pewnie blisko siły Woli :) )
    • Epitafium   Te rozedrgane struny w nas — i czas... Ucichła jedna współbrzmiąca ................................................................ Cóż — do wszystkich Ona przyjdzie otuli mgłą i ześle sen albo — zwyczajnie zabierze Zostanie żal — za mało słów tych na komputer przelanych i róża wiatrów, róża snów po naszych podziwianych...                                             Frankowi K          
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...