wjola Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) klucze nie otwierają zamków na piasku uśmiech w kącikach ust przyklejony nie potrzebuje słów gesty zwichnięte czas uleczy Edytowane 29 Czerwca 2019 przez wjola (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Nie jestem całkiem pewna, czy zrozumiałam przesłanie Twojego wiersza, ale chyba chodzi w nim o "bezradność słów", ich "zbędność", czy ich niemożność pokonania pewnych "przeszkód"..? I wydaje mi się, że zrozumienie wypowiedzi utrudniają mi dwa małe słowa, które prawdopodbnie wlączyłaś w tekst dla stworzenia rymu: "już" (na poczatku) i "znów" (na końcu). Spróbuj przeczytac tekst bez nich. Według mnie po ich usunięciu wyraźniej przemawia. W tej formie bardzo mi się podoba :) Pozdrawiam. . Edytowane 29 Czerwca 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A kiedyś otwierały, kiedyś były takie klucze, teraz zamki szczelnie zamknięte, piplnują swoich tajemnic. Ciekawe, czy drzwi jeszcze mają? Może mosty zwodzone, ale z piasku powstały i w koczyki się zamienią. Znikną pod napływem nowych piasków, jak Sfinks - odwieczny władca pustyni. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wjola Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lepiej bym tego nie opisała :) @duszka bardzo dziękuję i również pozdrawiam :) 1
wjola Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za ciekawy komentarz i pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Oszczędnie ależ jakże kluczowo o słowach :) Fakt, słowa "piaskowe" , sztuczne uśmiechy, gesty zwichnięte... ale czas rzeczywiście to najlepszy uzdrowiciel, choć lekarstwo niekiedy bywa gorzkie... serdeczne pozdrówka 1
wjola Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję i pozdrawiam :)
tetu Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witaj wjola. Troszkę to inaczej rozumiem niż Duszka:) Słowa - niby klucze, ale one nie otwierają zamków, dziwne, bo słowa klucze z reguły do czegoś prowadzą. Słowa klucze - na piasku, czyli dla mnie pisane patykiem. Nic nie znaczące, puste, a jednak pojawia się uśmiech, jakby z odrobiną nadziei że słowa to nie wszystko. Według mnie powinniśmy jednak brać za nie odpowiedzialność. Jeszcze są gesty, zwichnięte. Zwichnięcia z całą pewnością da się uleczyć i czas odgrywa tutaj znaczącą rolę, ale jak rozumieć zwichnięte gesty? Czy podmiot jest w stanie wybaczyć tak dużo? Pozdrawiam. 1
wjola Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję za wnikliwą analizę, uśmiech słusznie kojarzymy z nadzieją, choć sztuczny nie wyraża radości, a gesty to mowa ciała, zwichnięte, uniemożliwiają porozumienie. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 O słowach, które dużo mówią ;-) Bardzo ładnie i lekko... Pozdrawiam!
wjola Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i pozdrawiam także :)
Rekomendowane odpowiedzi