Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @aff mocno zaakcentowany wolność wyboru w wersach. Podoba mi się to akceptowanie pewnych spraw bez względu czy mają ten przywołany w wersach kolor czy nie... Ten wiersz odbieram również jako manifest tolerancji i pokazania jak waże jest zachować zdrowy umiar. Kupuję ten wiersz w całości, bo podoba mi się jego przesłanie. I duży plus za piosenkę U2- uwielbiam Bono

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Alicja_Wysocka nie zrozumiałaś mnie. Pisałem o makach jako źródle tragedii które dzieją się każdego dnia w ludziach i  ich związkach międzyludzkich. Niech będzie, że miłosnych. Może nic o tym nie wiesz, toś człowiek szczęśliwy. Konkludując ja o życiu a Ty o torach. Wiem irytujące jest to moje pisanie. Więc posłużę się pewną sceną że SPATIFU (knajpa dla pisarzy i artystów). Któregoś popołudnia wchodzi do niej pijany Himilsbach (aktor naturszczyk) i rozdziera japę na całą szerokość: - inteligencja wypierdalać ! Na to wstaje Holoubek (świetny aktor) i mówi tak:- nie wiem jak państwo ale ja wypierdalam !   I oto cała scena.   Korzystam z niej i też wypierdalam.
    • @poezja.tanczy bardzo dziękuję i wzajemnie! Pozdrawiam serdecznie :)
    • @poezja.tanczy  To "mocne" - Biorę do serca.   Cytując Ciebie... ..."Ważne, żeby to co mówimy w wierszach, grało z tym co czujemy Bo inaczej wiersz bez siły. Konający Szkoda czasu na "konające pisanie"...   I w tych słowach jest cała "esencja"

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam serdecznie  
    • @Dominika Moon to zastygnięcie odbieram jako metaforę samotności jednostki  w obecnosci drugiego człowieka. To co niepokoi w tym wierszu to wszechobecne milczenie, tak ciężkie jak ciemne chmury na niebie przed burzą...Wiersz bardzo mi się podoba., choć m wydźwięk melancholijny. Pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...