Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Odpowiedź Dotyk ziemi puchem usłanej, stopy dygoczą niedowierzając. Łydki drętwieją, niepewne wygranej, kroki nadchodzą cicho, odpowiadając na wezwanie – ruszaj, bez obaw! Kołatanie serca opanuj, zbaw. Tak, pobaw się w boga z jego pomocą. Walcz błogosławiona ze swoją niemocą. @Justyna Adamczewska Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 9
iwonaroma Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Dawno koleżanki poetki nie było :) fajnie że jest moc i wróciła :) W wierszu też drganie mocy Pozdrowienia 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cześć Iwono. Dzięki za poczytanie, dzięki za parę słów. No, poetka wróciła, cieszę się z tego. Miłe, że zajrzałaś. Pozdrawiam J.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witaj - raz jesteśmy raz nas nie ma - tak to działa. A wiersz do zadumy czyli dobrze. Uśmiechu i słońca życzę.
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Dziękuję Waldku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, ze Ci podoba mój wiersz. Pozdrawiam J. :)
duszka Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy wers jet piękny.., natychmiast czuję tę nieoczekiwaną miękkość ziemi, a potem... to wahanie i niedowierzanie... I zaskakuje mnie ta nadchodząca cicho odpowiedź, jej zdecydowanie, jej wezwanie do dalszej drogi. Być może trzeba cierpliwie poczekać na tę odpowiedź w sobie, na tę nową gotowość życia - "z boga pomocą, by "walczyć błogosławiona z niemocą:. To też ostatnio mój temat. Dziękuję Ci za ten wiersz :) 1
Maja Cyman Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. drganie mocy , nie niemoc , ja osobiście wie co zrobić ze słówkiem niemoc
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój chihuahuy ma taką baryłkę i sobie to bardzo chwali. Za co? Czujesz potrzebę, przepraszaj. Kawa - samo dobro, tylko ta najlepsza kopi luwak produkowana z odchodów cywet. Dzięki mm za wpis. J. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest mała lit, ponieważ chodzi o boga nie takiego skonkretyzowanego, tylko boga - wszystkich, uniwersalnego. Dziękuję duszko za wpis i przede wszystkim czytanie. Fajnie, że znalazłas coś w tym wierszu dla siebie. To mój pierwszy wiersz - jeśli tak można te strofy od dość dawna, też b. ważny dla mnie. Pozdrawiam Justyna A.
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Maju. A ja jestem b. ciekawa, co wiesz o słowie "niemoc" i co z nim zrobić? Dzięki, Maju. J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Do mm, wiesz c.d. n. Przyjrzałam się mojemu wierszowi, dokładnie jeszcze raz przeczytałam Twój komentarz do niego i... nieco już poprawiłam w moim tekście. Masz Ty łeb, chopie. A ja właśnie korzystam z Twoich sugestii. Dzięki i pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry pomysł. J. ;)) J.
Maja Cyman Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mogę zdradzać tajemnic:))))
Marlett Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciałabym ale boję się :)))))))))
Maja Cyman Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 nie boje sie niczego a co cho?
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, honor nie pozwala, ale uśmiech Twój radość mi sprawił, dziękuję :)))))))) J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett jednak dawne powiedzonka dobre są na wszystko. Uśmiechu życzę w tę piękną śnieżną sobotę, u mnie w Łodzi pada śnieg. Maju, Marlett fajnie jest, dzięki Wam. Jakoś tak lekko, dzięki. J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dziękuję Duszko, Iwonaroma, Marek.zak1, Marcin Marcińczyk, 8fun, Maja za serduszka.
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano dotarła, może to ta kawa? Eh, mm. Dziękuję :)) J.
wjola Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 czasem trudno przegonić niemoc ale z taką "instrukcją" już się jej nie boję :) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wjolu, ja przetrwałam, bałam się, ale żyję, chodzę, myślę... lęk poszedł sobie, bo wszystko (niemal) mogę. Cieszę się, że i Ty pozbyłaś się lęku. Dzięki za wpis, dzięki za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi