Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 „Zauważyłem, że nawet ludzie, którzy twierdzą, że wszystko jest przeznaczeniem i że niczego nie możemy zmienić rozglądają się na boki, chcąc przejść przez ulicę.” Stephen Hawking zespół Tourette’a gra w każdym z nas wszechobecna filharmonia czy też dysharmonia w zależności z jakim impetem uderza wiatr gęstnieje jak miód lub twardnieje jak skała odwieczny constans i dysonans obok Teorii Wszystkiego – Hawkinga delirium tremens prostego alkoholika * życie to chyba najbardziej przerażająca z chorób ludzkich od poczęcia to my decydujemy jakie antidotum najskuteczniej pomoże nam ją przetrwać zaś ludzki mózg to chyba największy nowo-twór jaki istnieje czy złośliwy ? 7
Don_Kebabbo Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zdecydowanie złośliwy - przed tą puentą chylę czoła. Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 serce za rozterki jednak bez przewodnictwa nasze życie to prosty chaos, a później to już pogłębiający się i już nie taki prosty.... myśl Hawkinga przednia, wyłapywał czyjeś niezgodności po mistrzowsku :) ale sam umarł tak samo jak prosty alkoholik - w nieświadomości (chyba ;)) 1
Gość Franek K Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Pierwszą strofę znowu przegadałeś :), za to druga genialna. FK.
Marlett Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dla mnie dobry wiersz, a druga szczególnie przypadła do gustu :) PozdrawiaM.
beta_b Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgadzam się z Frankiem, mam podobne odczucia. Poziom wrażliwości (ew. zasób emocjonalny) determinuje poziom dygotu. Jednych lekko telepie, inni obijają się o ściany. To w kwestii generalizowania: w każdym z nas. ;) Ale wiersz wart uwagi. bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam - a mi się wydaje że życie to miła choroba jak by co. A wiersz ciekawy to fakt. Pozd.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny. Puenta otwarta dla wszystkich. Pozdrawiam t.
le_mal Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Z przeznaczeniem jest podobnie jak z wiarą ;) Mój mini nich tu będzie komentarzem :)) Piona :) ..... a jeśli trzeba to wyrzucę wierszyk :))
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hawking był geniuszem który zmarł w przebiegu strasznej choroby, nie był alkoholikiem. Dzięki za wzgląd. Pozdrawiam t.
Marlett Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wspaniała postać a zarazem tragiczna.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na przegadanie jeszcze przyjdzie czas. Póki co niech wiersz pożyje. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett. Dzięki za czas. Wpadnę do Ciebie na pewno. Muszę oszukać czas tylko troche. ;) Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz dojrzeje to może coś odrzucę. Dziękuję za zajrzenie i komentarz. Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Choroba to choroba. Czy miła ? Też dobre pytanie. Stwierdzenie. Dziękuję za obecność. Pozdrawiam t.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Po to przyszedłem na to forum, żeby czytać taką poezję. Dziękuję. Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to piona :) chcesz to wrzucaj wierszyk, ale wolałbym uniknąć niepotrzebnych debat poza komentarzami o samym wierszu. ;). Dzięki. Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po to logowałem się tutaj, żeby pokazać, że jednak coś wartościowego wnoszę między wiersze. Dziękuję. Pozdrawiam t.
iwonaroma Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie napisałam że Hawking był alkoholikiem tylko że umarł w nieświadomości (chyba). Sprawności intelektualne to nie to samo co świadomość. A on był geniuszem intelektu, a nie świadomości - tak to widzę. Odzdrawiam (podaj jeden przykład tego, w czym Hawking pomógł człowiekowi)
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To moje zaprzeczenie czy też wolna choroba w znaczeniu bardziej pojętym głębszym jako fanaberia po gwiazdce szczególnie jest celowe tutaj. A wiersz jak w całości wiele innych ukrytych myśli zawiera. Hawking był najlepszym mentorem do napisania tego. Do wiersza Twojego wpadne później. Dzięki. Pozdrawiam. t
Rekomendowane odpowiedzi