Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Mamona od zawsze kręci światem,  Może być zbawieniem albo katem,  Oko za oko, ząb za ząb,  Na cudzy pogrzeb trąbo trąb!    Baranka wymieniłem na koguty,  Jeden był brzydki, drugi otruty,  Oko za oko, ząb za ząb,  Na cudzy pogrzeb trąbo trąb!   Złoto się mieni w rękach bankiera,  Nie chce oddać, a ludziom zabiera,  Oko za oko, ząb za ząb,  Na cudzy pogrzeb trąbo trąb!    Maszyna wypluwa trzy banknoty,  Które spaliłem dla anegdoty,  Oko za oko, ząb za ząb,  Na cudzy pogrzeb trąbo trąb!   Za pieniądze można było zabić,  Opluć, zszargać, kulturę wypalić,  Oko za oko, ząb za ząb,  Na cudzy pogrzeb trąbo trąb! 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Berenika97 Dziękuję pięknie.     Przesyłam pozdrowienia.  
    • @Somalija to macie przynajmniej klimat, ja dzisiaj dostałam różową gerberę do kolekcji :) kwiaty mi się trzymają długo w wazonie:) ja myślę nad menu :) 
    • @Berenika97 To jest erotyk, ale bardzo wyrafinowany, ostrożny w swojej sile – nie ma tu gwałtowności ani „bezpośredniego działania” ciała wprost, wszystko dzieje się w subtelnej strefie obecności, przenikania, dotyku niewidzialnego. To intymność psychiczna i emocjonalna, która staje się cielesna dopiero w wyobraźni – rodzaj erotyzmu „od środka”, jak pisze sama autorka: dotyka nie dłońmi, tylko wnętrzem.   Właśnie w tej gęstości kryje się piękno i moc wiersza. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...