Noriko Opublikowano 15 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 zimowe pole w środku stada gawronów samotna wierzba
sionek Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 zimowe pole wśród gawroniego stada samotna wierzba [Noriko] 1) albo "wśród gawronów" albo "w środku... stada..." 2) gdy można napisać "stado gawronów", a nie "gawronie stado", to należy tak napisać ;-) 3) połączyć (1) z (2) 4) ta wierzba (l.p.) i tak jest samotna - gdyby dało się zastąpić "samotna" innym słowem, Czytelnik sam by tę samotność odkrył. Ale nic na siłę - "samotna wierzba" to typowy temat fotograficzny, więc i do haiku pasuje w sam raz. Pozdrawiam, Grzegorz
Noriko Opublikowano 19 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Dzięki, wyrzuciłam to "gawronie stado". Zastanawiam się nad zmianą słowa "samotna" na "zmarznięta", ale nie wiem czy to nie będzie już nadinterpretacja z mojej strony. Ale chyba drzewo też może być zmarznięte? Tylko, że raczej to słowo nie wniesie niczego do utworu, więc na razie zostaje wierzba zostaje "samotna".
Rekomendowane odpowiedzi