Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 lat później...
Opublikowano (edytowane)

@Charismafilos : Bardzo dziękuję. Może się to wydać dziwne, ale choć od lat jestem gorącą wielbicielką Tolkiena, jeszcze tego filmu nie oglądałam. Chętnie jednak go zobaczę. Czy oprócz obejrzenia filmu czytałeś "Władcę Pierścieni" lub "Silmarillion"?

Ciekawa też jestem Twojego zdania o połączeniu obu wierszy tą samą grafiką: wydaję Ci się podobne, czy zupełnie różne?

@WarszawiAnka : Dziękuję. Rysunek powstał właśnie jako ilustracja do tego wiersza.

Edytowane przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@WarszawiAnka oczywiście, że czytałem! Wtedy kiedy jeszcze nie byl modny

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Do Silmarillionu kilka razy podchodziłem, ale uznałem, że jeszcze nie czas, aby przeczytać w pełni. Czekam na brakujące puzzle haha no i trochę się pojawiło przecież.

Jedna grafika, dwa wiersze. Jak widać ta sama grafika może budzić różne, sprzeczne, czy też przeciwne odczucia. Ale to chyba ludzkie takie, czasem to samo wygląda inaczej, w zależności od naszej kondycji.

Opublikowano

@Charismafilos Szczerze polecam "Silmarillion", chociaż nie jest to lektura łatwa. To "Władca Pierścieni" do sześcianu. Przeczytałam przede wszystkim dlatego, że w LOTR fascynowały mnie wszystkie tajemnicze wątki dotyczące Dawnych Dni (historia Berena i Luthien, pochodzenie Saurona, Numenor). Niesamowity świat.