wjola Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) na wysokim drzewie ptak utonął w śpiewie słucham zatopiona wyciągam ramiona padam na kolana w dźwięki zasłuchana i w głębokiej trawie nieprzytomna prawie pośród fal płynę w dal Edytowane 1 Lutego 2019 przez wjola (wyświetl historię edycji) 6
evicca Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Świetny wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Bardzo fajny, krótki wierszyk, ale koniec mi rytmicznie nie pasuje. Sądzę, że dobrze by było zakończyć go w tym samym rytmie. Ale miło się czyta. :) Pozdrawiam
evicca Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja myślę, że taki koniec był zamierzony, mi bardzo się to podoba. Takie zaskoczenie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
wjola Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję również za uwagę może jeszcze pomyślę chociaż jak odkryła @evicca pozdrawiam :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamierzony był na pewno, :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem jest tak, że czujemy jakiś własny rytm, który niekoniecznie jest oczekiwany. Mnie tak się czasem zdarza. Nawet sama sobie się dziwię. :))) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
samm Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu, jeśli będzie Ci się chciało jeszcze myśleć, to rozważ proszę : ptak utonął w śpiewie a końcówkę zamknąlbym jednym słowem: odplywam. Pozdrawiam :) s
Wędrowiec.1984 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Rytmikę także trochę bym poprawił ale o tym już napisano. Poza tym, po przeczytaniu pojawił się na mojej twarzy uśmiech i tęsknota za wiosną. ;) Nie znoszę zimy. Od trzech dni muszę ostro skrobać auto z rana. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj tak szczególnie że ja swoje wiersze często śpiewam sobie :)) ale jednak przemyślałam i zmieniam zakończenie :) 1
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) kupuję :) tu zmienię ale jednak po swojemu dziękuję za odwiedziny i uwagi :)
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :)
WarszawiAnka Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie zakończenie chyba lepiej podsumowuje wiersz, w którym czytelnik przyzwyczaja się do rymu i rytmu. :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 ... a tak na marginesie, w ostatnim czasie bardzo uwrażliwiłam się na śpiew ptaków. Zupełnie jakby w ciągu roku zleciało się ich tu dwa razy tyle. :)
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :)
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ciekawe mam podobne odczucia :)) na potężnym platanie który rośnie obok mojego domu często koncertuje ptasi śpiewak :)
WarszawiAnka Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A u mnie wiosną i latem ptaki śpiewają w środku nocy... :)
wjola Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 tak właśnie i u mnie to chyba szpaki albo kosy kiedyś nie zwracałam na to uwagi a teraz już tęsknię dziś na spacerze stwierdziłam że sikorki też ładnie podśpiewują ;)
Rekomendowane odpowiedzi