Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"że wojna skończona" - fajnie by było. Ale cóż Marcinie,  w mediach głośno o mowie nienawiści. Może to trzecia wojna światowa?

Myślę, że udane przypomnienie postaci.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Ja mam problem z tym podkreślaniem nienawiści - choćby w zderzeniu z walką, wojną z mową nienawiści. Czym to się różni? 
Czy walcząc z nienawiścią pozyskamy bliskość? Czy sprecyzujemy wroga. 

Podejście Lennona jest mi bliższe. Chcemy przeprowadzić balonowy happening - "Więcej ciepła między nami".
Inaczej formułując zdanie - gdzie indziej trafia uwaga. 

Wiersz dobry, nawiązanie na czasie, ściskam, bb

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Myślę Beto, że KAŻDY powinien zacząć od siebie. Bo obecnie dochodzi do paradoksu: zwalczając nienawiść- ludzie ją tworzą poprzez stosowanie nieodpowiednich metod. A paradoks się potęguję, ponieważ wszystko dzieje się w kraju katolickim, niedawno wszyscy "wzdychali i ochali" z przesłodzonymi życzeniami świątecznymi i noworocznymi, a tu proszę: piękna polska rzeczywistość wylazła. To jest wszystko obłuda!!!!

Opublikowano

Motyw przewodni: War is over, i te dwie absurdalne, niczym nieumotywowane śmierci. Też tak Ci się skojarzyło? 

A w tekstach piosenek rockowych, wiele przesłan ponadczasowych. Świetnie, że je wychwyciles. 

s

Opublikowano

Marcinie,

miło tu u Ciebie: przednie towarzystwo, doskonała muza i pewnie dlatego się z Justi zbytnio rozgościlismy, za co bardzo przepraszam. Zabieram Ją i spadamy stąd, zanim nas nie pogonisz :)

Do miłego :)

s