Ten utwór został doceniony przez użytkowników. evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Śnieżnie, mroźnie, cicho, biało, zima odwiedziła sad. Drzewa drzemią pod pierzynką, którą śnieg na wszystko spadł. Gęsi dawno odleciały, wróble szare kulą się, w żywopłocie się schowały, miękko prószy na nie śnieg. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji) 12
wjola Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 och jaka piękna zima w wierszu i na zdjęciu :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ładna impresja. :) Dodam, że sama dziś zaczęłam układać zimowy wiersz, ale trochę mi się jeszcze zejdzie. :) Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 ...już napisałam - wkleję za jakiś czas. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękne, minimalistyczne zdjęcie. Kojarzy mi się japońsko... Edytowane 4 Stycznia 2019 przez WarszawiAnka uściślenie (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Bardzo ładnie, a do tego delikatnie zapisane:)
evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja ten wiersz napisałam trzy lata temu, razem z trzema innymi o pozostałych porach roku. O jesieni wstawiłam na ten portal jako pierwszy, zaraz po zapisaniu się. Czekam na Twoją zimową wariację. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dam znać. :) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu bym cosik zmieniła, bo nie bardzo jest. Jeszcze raz: Czyli, jak w baśni braci Grimm "Pani Zima" Trzepała pierzyny tak wytrwale, że pierze latało wokół niczym płatki śniegu A właściwie, to fajnie jest. No taki los - dobrze, ze ten żywopłot i mogą się schować, choć takie skulone. Śnieg też żyje, widać, że zima, to nie czas śmierci przyrody, tylko jej wyciszenie i spokój oraz sen. Dobra jest zima. Pozdrawia EVICCO. Justyna.
evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 @Silver @Justyna Adamczewska @Maria_M @iwonaroma @Kobra @WarszawiAnka Dziękuję Wam pięknie za polubienia mojego wiersza. 3
Nata_Kruk Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Śliczne zdjęcie wrzuciłaś. Evicco, zimowa aura jest w tym "maleństwie", ale, czy jak na wiersz, nie za dużo przysłówków już na samym wejściu.? Tutaj... "drzewa drzemią pod pierzynką którą śnieg na wszystko spadł".... brzmi mi niestylistycznie, chyba niefortunne połączenie słów, przynajmniej dla mnie. Niżej dodatkowo 'dookreślenia' "szare" i "świeży". Te elementy nieco psują odbiór... Serdeczne pozdrowienie z Nowym Rokiem... :)
8fun Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepiękne, cudownie, oryginalne a powyższy fragment genialny.
evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci za uwagi, jednak odnośnie pierzynki i początkowych przysłówków każde słowo było zamierzone. Tak wlaśnie ten wiersz widziałam. Mogłabym się pokusić jedynie o pokombinowanie ze słowem "świeży" , zamienić je na coś bardziej poetyckiego, ale póki co nic mi nie przychodzi do głowy. Pozdrawiam serdecznie
evicca Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Nawet nie wiesz, jak mi miło czytać takie komentarze. Pozdrawiam. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...to dodatkowa zachęta! :) 1
Rekomendowane odpowiedzi