Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest dostępny
Ale nie dla mnie 
Zamknięte drzwi do domu 
Zamki podmienione przez serce

Widzę wiele dziewczyn wokół
Zabroniono mi pójścia ich wspólną drogą
Tam gdzie wita w progu miłość

Rozmawiamy na odległość
Szeptem najczęściej nocą
Mogę marzyć i śnić
Układać łzy na białej ścianie
Na kształt twarzy Wielkiego 
Nieobecnego dla mnie 

Dostojne życie wśród mlecznych chmur
Z dala ode mnie 
Od moich ust 
Smukłych rąk

Jest dostępny 
Zawsze gdy trzeba 
Jednak mnie wykluczył czas 
Z istnienia
W tej mlecznej przestrzeni

Klaudia Gasztold 

Edytowane przez KlaudiaG97 (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Choć od łąk Bawarii daleko Dziewczyna ta to poezji mleko Milki Wey jest słodka I gołe oko ją spodka Między gwiazdkami spodnie zakłada Mikołaj       
    • iluzoryczna cisza człowiek przechodzi między billboardami zebry zatrzymały się na czerwonym  
    • @nieporadnik Spotkał Goethe za młodu w Frankfurcie jak elf zwiewną  dziewczynę przy furcie. Chociaż nie jest nam znane, co się działo nad ranem, romantyzmu powstanie skwitujcie! Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@jan_komułzykant A może  "zdjął strach, że Stach fest 'obdarowany'" ? Oczywiście to tylko luźny pomysł. Pozdrawiam
    • @zaćmiony Bardzo mi miło, że spojrzałeś i że się spodobało. Dziękuję.
    • @huzarc " Hubble zaobserwował, że galaktyki (niektóre odległe o miliony lat świetlnych) oddalają się od siebie z ogromną prędkością. ". Naukowcy sądzą że Świat powstał podczas jednej eksplozji energii i światła( Wielki Wybuch)   Bóg stworzył świat, uporządkował chaos. Jesteśmy małym pyłkiem, w bezkresach Kosmosu   Zapomnijcie, ludzie, o waszych więzieniach. Porzućcie pisma zawierające tylko to, co mroczne, zgniłe, brudne, jadowite, zakłamane, bluźniercze i zdemoralizowane. Wznieście się – choćby tylko spojrzeniem – w stronę bezkresnej wolności firmamentu. Uczyńcie niebem waszą duszę, patrząc na tyle jasności! Zgromadźcie zapasy światła, żeby je zanieść do waszego mrocznego więzienia! Czytajcie słowo, które wypisujemy, śpiewając w naszych gwiezdnych chórach,bardziej harmonijnie niż wasze organy w katedrach. ( M. Valtorta)   "Bóg stworzył łąkę  i wycisnął nieco barwy z obolałego od krwi, zbieranej jak rosa."   A my co robimy, co robią ludzie. Ludzie obecnie zamalowują  łąki krwią, a z Ziemi robią pustynie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...