Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @sisy89 dobitne i jakże prawdziwe. I bardzo mi się podoba cyt. "papier i sieć przyjmą wszystko"
    • @Antanamir bardzo ładne :)
    • Trudno jest spotkać wilka. Na terenie Polski żyje około 3500 wilków oraz około 8 milionów psów, z czego co najmniej kilka tysięcy może być zdziczałe i bez nadzoru opiekunów. Wbrew powszechnym strachom, w Polsce od II Wojny Światowej nie było ani jednego przypadku śmierci człowieka z powodu ataku wilków. Jest tak z bardzo konkretnego powodu – wilki żyją z dala od ludzkich siedlisk oraz boją się człowieka. Historie o rzekomych atakach pojawiają się, wzbudzają medialną sensację, po czym okazują się niewiarygodne i niemożliwe do zweryfikowania.    ŹRÓDŁO:OZE
    • Kiedy patrzysz — zakładam maskę. Nie kłamię. Ja się tylko składam z Twoich wyobrażeń, pragnień, z domysłów w cieniu spojrzenia.   Czy to złe? Nie wiem. Bo może właśnie wtedy jestem najbliżej tego, kim chciałam być.   Czasem — jestem milczeniem. Czasem — snem o mnie, którego nie miałam odwagi śnić.   Ty jesteś lustrem, w którym uczę się kochać to, czego się bałam.   I chociaż przeglądam się w Twojej obecności, czasem chcę zdjąć wszystko i zapytać:   Czy spojrzysz na mnie jeszcze, gdy nie będę Twoim wyobrażeniem?
    • @violetta coś za coś. indyk z ananasem - zapieprz jak małpka. chleb z żółtym serem - życie na luzie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...