Natuskaa Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 miękką jesienną mgłę schodzącą łąkami i polami wplatam sobie we włosy ciesząc się przy tym tak jakbym nigdy nie wyrosła z bladoróżowych wstążek lecz zanurzona w cudach gęsto i wolno opadających przypomniała sobie tylko świat pozbawiony przerysowanych potrzeb jej wysokość doskonałość plącze znane nieznane sieje zwątpienie zatrzymuje na chwilę w swoim wnętrzu dając najlepszy kamuflaż by spokojnie odpoczywać uśmiecham się do niej obserwując krople wody zawieszone w przestrzeni odrzucając drogi na skróty do nikąd i z powrotem 10.10.2018 2
8fun Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś to "tylko" mi tu nie pasuje. Wiersz ładnie napisany, ciekawe metafory, czuć poezje.
Luule Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Tak, trzeba się tylko skupić, a będziemy z Tobą w tym lesie, czy łąkach. Ta mgła we włosach, jej wysokość, kamuflaż, droga donikąd..:) no i to: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedyne, co mnie z kolei troszke gryzie, to : Może: by w spokoju odpocząć? Albo : dla spokoju , odpoczynku. ale to tak tylko, propozycja. po prostu jakoś od początku mi haczy w tej formie. pozdrawiam:)
Natuskaa Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez "tylko" dość mocno zmieniłby się sens Pozdrawiam.
8fun Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...ciekawe, mogłabyś wyjaśnić?
Natuskaa Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "by spokojnie odpoczywać" - ponieważ mi chodzi o zachowanie spokoju (zero paniki), a nie zyskanie spokoju. Dzięki Pozdrawiam
Natuskaa Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to już nie wstążki.
WarszawiAnka Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Refleksyjny, ale nie melancholijny. Przyjemnie się czyta. Pozdrawiam
Natuskaa Opublikowano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi