majkaa_m... Opublikowano 9 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Nie pierwszy raz tak marznę przedłużam próbę możliwości zsoplenia włosów Na roztartych policzkach ślady matowieją Potem sypię śnieg owijam jak szalem ma zapach i konsystencję jej mleka kiedy jeszcze mogłam pić i byłam najważniejsza I przychodzą, siadają obok bezimiennie gaszą mi światło
pan_ktotam Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 pozwoliłem sobie troszeczkę pozamieniać: to próba możliwości zsoplenia włosów na rozdartych policzkach ślady zachodzą mgłą tak bardzo marznę i rozpuszczam płatki śniegu w zapachu mleka gdy byłam najważniejsza kiedy przychodzą, siadają obok bezimiennie gaszą mi światło tylko proszę się nie gniewać za moją wersję, jeżeli przeszkadza, mogę usunąć... do wiersza: zimowy, chociaż bez obowiązków zimy jako głównej postaci. moim zdaniem traktuje bardziej o przemijaniu. dotyczy wspomnień, ale również teraźniejszości, zwiastuje też przyszłość. ostatnie dwa wersy odgrywają pierwsze skrzypce moim zdaniem. są najważniejsze, bo najwięcej w nich podróżowałem myślą, najbardziej chyba zintegrowałem się właśnie z tym fragm. ogólnie: na pewno nie tylko na zimę czy tylko o zimie. moim zdaniem zima to tylko tło elementów, na które warto zwrócić uwagę. ode mnie gratulacje i + znikam... /pan ktotam p.s. 'zsoplenie' - doprawdy ciekawe słowo, nie omieszkam jednak dodać, że trochę dziwne...
majkaa_m... Opublikowano 9 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 zsoplenie dziwne a do tego jak cięzko przeczytać :) tak mi się "zneologizowało" a wiersz jest stanem, i dokładnie zima tu nie jest najważniejsza wersja godna uwagi polecam się na przyszłość Maj
Yasioo Zimiński Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hehe, wielgachne opóźnienie, ale stwierdziłem że muszę powiedzieć: jest świetny!
Yasioo Zimiński Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hehe, wielgachne opóźnienie, ale stwierdziłem że muszę powiedzieć: jest świetny!
Rekomendowane odpowiedzi