Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Kolejną zieloną kropką na pulpicie życzeń Po co pytać jak się masz ? póki świeci wiesz że żyje Edytowane 3 Października 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 4
Gość Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Tak niewiele słów, a taki głęboki ślad został we mnie po ich przeczytaniu... To mieszanka przerażenia, smutku i oburzenia - poniżeniem godności człowieka, ignorancji niepowtarzalności jego istnienia, redukcji do obiektu spełniania samolubnych życzeń... Wiersz nie sugeruje z jaką emocją podmiot liryczny reaguje na ten fakt, i czy w ogóle odczuwa jakąś z nich, może dlatego ja reaguję kilkoma naraz. :) Pozdrawiam
Anastazja Sokołowska Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Podoba mi się. Życiowe, idealnie opisujące spadek poziomu relacji międzyludzkich w dzisiejszym świecie. Myślę, że wiersz dotyka każdego z nas. Pozdrawiam, Marcinie :) 1
Annie Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Internetowo - Facebookowa rzeczywistość, bardzo trafnie ujęte. Nic dodać nic ująć. Pozdr. 1
Maria_M Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Podpisuję się pod komentarzem Anastazji. Pozdrawiam :) 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Bardzo dziękuję za komentarze i polubienia.
Rekomendowane odpowiedzi