Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) ktoś moją radość związał łańcuchem i wrzucił do otchłani zblazowany chodzę po ulicach bez ładu i składu czas odziera mnie z resztek kolorów rdza przenika do wnętrza rozpadam się na milion cząstek by znów je poskładać nie lubię mówić więc piszę choć nie jest mi łatwo czy przeczytają nie wiem czy zrozumieją nie sądzę Edytowane 10 Września 2018 przez Joachim Burbank (wyświetl historię edycji) 3
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Ta radość, o której piszesz, wydaje mi się czymś elementarnym, niezbędnym dla wewnętrznej jedności i spójności, dla życia, które "nie odziera z kolorów", a wręcz je wydobywa i ożywia... Tylko kim jest ten "ktoś", kto tę radość odebrał? Czasem wydaje mi się, że niezależnie od zewnętrznego zła, w ostateczności to my sami pozwalamy jej odejść lub ją sobie zabrać... Szczególnie podoba mi się ten fragment: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... bo obrazuje dla mnie wolę życia, siłę życia i upór przetrwania. Pozdrawiam. :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Witam - co to za drań związał łańcuchem radość - podaj namiary to się z nim rozmówię... Smutny stan opisujesz - ale i tak bywa... Spodobało mi się dziś u ciebie. Pozd.
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciałbym się tego dowiedzieć... Dziękuję za czytanie:)
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybym wiedział, pewnie bym napisał... Dzięki za wizytę i miłe słowa:)
Maria_M Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) No jak nie, jak tak. Dwie pierwsze zwrotki jakbyś mi wyjął z ust. Trzecia niepotrzebna. :))) Edytowane 10 Września 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 więc patrzę na ludzi, przenikam ich wzrokiem czy czują podobnie, być może być może, poniekąd, przenigdy, napewno, i po co, i na co mój Boże
Joachim Burbank Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za szczerą opinię:)
Rekomendowane odpowiedzi