Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Września 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 nie opowiem tego wiersza bez wysiłku ani tak jakby wydarzył się naprawdę może jednak zacznę wszystko od początku jeśli pamięć nie zawiedzie mnie łaskawie z pustych ławek wszyscy wyszli już na przerwę ale nozdrza nadal drażni woń kadzidła łyk powietrza by zrozumieć oddychanie nie zaszkodzi póki się nim nie zachłysnę chociaż nogi już zmęczone lecz pragniemy by na końcu naszej drogi były jeszcze drzwi – przez które dokądkolwiek się udamy można dalej iść ubranym w wieczną pamięć 8
beta_b Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Wiersz wart lektury, zastanawiam się jednak czy to punkt widzenia obserwatora czy osoby chorej (jak wskazuje podlir i 1 osoba narracji). Nie wiem jaka jest świadomość osoby chorej i pewnie jest różnie w kolejnych etapach. Tu świadomość jest uwypuklona a w chorobie degradacji podlega również myślenie i wyciąganie wniosków. Pozdrawiam, bb 1
Marlett Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Poruszający wiersz, bardzo prawdziwy w narracji. Podoba się pointa, trafna. Wiem, że do pewnego etapu osoba chora ma świadomość niemocy i cierpi z tego powodu. Taka osoba potrzebuje wiele ciepła i zrozumienia od bliskich, choć nie zawsze otrzymuj. PozdrawiaM. 1
Grażyna_Kudła Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Dziękuję bardzo za czytanie i komentarze. pozdrawiam serdecznie Poeci.
WarszawiAnka Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Wiersz bardzo głęboki i bogaty w treść, niełatwy w odbiorze, wieloznaczny. Dla mnie dużo trudniejszy niż wiersz @Wojciech Bieluń -Targosz "zapomnieć chwile". Bardzo mi się podoba początek: "nie opowiem tego wiersza bez wysiłku / ani tak jakby wydarzył się naprawdę". Piękne jest też zakończenie. Dojrzała poezja.
jan_komułzykant Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 powtórzę po koleżance wyżej - dojrzała poezja, pięknie opowiedziany temat. a przy okazji - witam "starych wiarusów". I przepraszam za "starych" :) Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi