Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

gdy inni już spali kradł  ich marzenia

krył w szkatułce i szedł na szczyt

by tam ją otworzyć

potem  patrząc w kosmiczną dal każde

namaszczał  mocą spełnienia której

użyczał  od  gwiazd

potem schodził w dól  oddawał to co

ukradł i uśmiechnięty  wracał do domu 

myśląc - ale wesoły będzie dzień

Edytowane przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA   napisz !!!! i niech się dzieje :)    
    • @Berenika97   Bereniko.   bardzo bliski jest mi Twój wiersz.   jest on poruszającą medytacja nad granicą bycia, gdzie ulga staje się głębszą, egzystencjalną potrzebą niż samo życie.   w tym głuchym milczeniu, które kusi nicością, odnajduję  cichą akceptację, że największym pragnieniem znużonej świadomosci jest ostateczne zawieszenie myśli i koniec napięcia.   dla mnie nicość to dalsze, ale inne życie.   chciałbym je poznać już dziś.   teraz.   natychmiast.   przeżywam Bereniko Twój wiersz.   i dobrze mi z tym jest :)   dziękuję :)  
    • @Migrena   Ja napiszę taki wiersz:) biała koszula, czerwone usta i twist ;)  @Wiesław J.K.   :) dziękuję! Uwielbiam ten kawałek!    Chyba nawet bardziej klimatyczne niż Pulp Fiction:) ?   pozdrawiam :)  @Berenika97   Dziękuję:) zawsze gdzieś pomiędzy jawą a snem ;)    pozdrawiam serdecznie:)      @violetta   Nieważne z kim, liczy się tylko taniec;) i radość tańca :)    pozdrawiam :) 
    • @Łukasz Wiesław Jasiński nie uważam się za ślicznotkę, a jestem dzieckiem Bożym :) @Łukasz Wiesław Jasiński Świat ci niczego nie da, może ci jedynie zabrać. 
    • @KOBIETA Swoim wierszem dotknęłaś czegoś bardzo osobistego – tej chwili, gdy całe nasze istnienie zawęża się do jednego spojrzenia, jednej obecności. "Tańczę tylko wtedy kiedy wiem, że patrzysz" to wyznanie pełne zarówno kruchości, jak i siły. Pięknie budujesz nastrój – "czerwienią nasycona, tęsknotą rzęs" to zmysłowe, gęste obrazy. Latarnie, które śnią, północ lśniąca gwiazdą – tworzysz przestrzeń między jawą a snem, gdzie uczucia są najintensywniejsze.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...