Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @andreas   Widzę tu wybór między Madzią a Ewy spojrzeniem . Ten czerwony kur mnie z lekka przeraził. Jednak wolę Ewę - tylko co na to Leon i Franek, że o bankierze słowem nie wspomnę?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Mitylene   "jak nigdy"   to dopiero komplet      
    • @Łukasz Jasiński ciekawy esej i historia Pana rodziny. Widać, że ma Pan sporą wiedzę na temat przodków. Historia tzw " książkowa" jest dla mnie też "suchą teorią" - to zlepek pewnych faktów. I karmią ludzi takim stekiem nieraz bzdrur wpływając na światopogląd i przekonania., oczywiście celowo. A wiadomo, że " papier przyjmie wszystko".  Tak jak Pan pisałał wcześniej grunt to myśleć samodzielnie, umieć odrzucić te przysłowiowe " ziarna od plew".Nie jest to łatwe, bo dzisiaj jesteśmy bombardowani zewsząd  " stekiem bzdur" i wiadomo masse media robią swoje, żeby zniewolic masy...      
    • @Domysły Monika dziękuję Moniko serdecznie

Jest mi bardzo miło że moje wiersze nadal ludzi zatrzymują  Serdeczności
    • "Gwiazdy nie pojmą nigdy, że się robi jasno dopiero wtedy, gdy one pogasną." - Sztaudynger   I mój limeryk:   "O dwóch takich co ukradły księżyc"   bliźniaczki idąc nocą z Mysiadła ujrzały księżyc w lustrze mokradła więc go Lesia wprost do wora dla mamusi bo jest chora ale to Jarka na pomysł wpadła   Pozdrawiam.    
    • @Gosława   Coś niesamowitego! Jeśli powiem, że zakochałam się w Twoim pisaniu, to wyjdę na szaleńca?

Dotykasz słowem, otwierasz emocje, częstujesz refleksją.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...