Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

(...) ten sam tekst publikuję na kilku portalach,

- spotykam tam znajomych z innymi nickami -

sprawdza się tu przysłowie - pomiędzy wronami

kraczesz, jak tubylcze TWA tobie chce przyzwalać.

.

Na jednym jest tekstem bezbłędnym / znakomitym

- na kolejnym zaś jarmarcznym, wartym okowity (...)

.

... tego się nie chce nawet komentować

- pier....ąć to wszystko - w mysią dziurę schować ...

.

Edytowane przez musbron45
dopisano trzecią część (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc jest to prawda. Nie odnosze się do tego portalu bo za rzadko bywam, ale generalnie to prawda. Po prostu taki układ jest miły dla obu stron.  Jednak przy tym Trzeba pamiętać że na takich portalach funkcjonuje reguła wzajemności i nie jest ona tożsama z TWA :)

Opublikowano

@musbron45 

Widzę, że źle się wyraziłam. Nie twierdzę, że TWA to nie TWA. Czasami widać ewidentnie, że komentarze są pochlebcze na zasadzie wzajemności, ale czasem jest to po prostu tylko wyraz wzajemnej życzliwości. I nie można mylić tych dwóch rzeczy.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

...

Widzę, że i Ty mnie nie zrozumiałaś. Wydawało mi się, że dostatecznie jasno się wyraziłem. Teraz dopowiem w wielkim skrócie - ten sam tekst przez tą samą osobę (pod innym nickiem) oceniany na kilku innych portalach z różniącymi się od siebie komentarzami i ocenami. Zależnie od właśnie tubylczego TWA.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @tetu To co dla Was jest cynizmem ja nazywam bolesną prawdą modernizmu. Bardzo dziękuję za ocenę i komentarz. Pozdrawiam. 
    • @bazyl_prost   kogo ?    ;) mnie i Violetki ? Nie da się ;) 
    • @hollow man Słuchaj no coś takiego. Świat symboliczny się zrobił. Mnóstwo tych symboli wszędzie. I mnóstwo aluzyjności. Tu aluzja tam aluzja. Nic na to nie jestem w stanie poradzić. 
    • @KOBIETA jak noszę taszkę to mam oczopląs czy nie zgubię
    • „Zwołuję rodzinne spotkanie, psia mać!” Dziadek huknął dębową laską w podłogę. „Pod pozorem odczytania testamentu Zlecą się jak muchy do plastra miodu”   Palcem pogroził i podkręcił siwego wąsa, Z samotności i nudy naszły go takie fortele. By zdążyć na wigilijną kolację, jedni z Florydy Mkną stalowym ptakiem, inni, z piskiem opon,   Zawracają z drogi do Wenecji, a nawet ci Z Radomia łapią stopa na krzywy ryj, Ale za jeden uśmiech i dwa dowcipy. Mkną pewni spadku, na złamanie karku,   Bo czas goni nieubłaganie, dobytek przepadnie. Przy stole wigilijnym uściskali seniora, Aż tchu mu zabrakło i życzyli dalszych stu lat. Opłatkiem łamali się po wielokroć, aż barszcz   Z uszkami wystygł, a karp przewrócił się Na drugi bok, strojąc focha, że nikt go nie chce. Gdy już chwytali za sztućce i serwetki, By napełnić brzuchy, słowa zabrzmiały prorocze:   „Stop, moi kochani, nie obdaruję was skarbami, Lecz miłością dozgonną, czułością od serca. Ciepłem otulę, czyli tym wszystkim, co mi zostało, Nie licząc ostatniej koszuli i dziurawego palta.   Smacznego życzę, posilcie się staropolskim Jadłem, a z patefonu niech niosą się kolędy O trzech królach z darami, co do stajenki przybyli” Łzy się polały, a w gardłach stanęły rybie ości...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...