Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena De-Tre   Mało tego, a kiedy przypadkiem spotkałem dziewczynę ze szkoły na Zakroczymskiej i miała problemy - była gnębiona, wyszydzana i wykorzystywana przez własną matkę - jej matka to kawał katolickiej dziwki - kawał wieprza i mnie poderwała i wszystko mi powiedziała co jest grane i kochaliśmy się, całowaliśmy się i w końcu mi powiedziała, iż jest dziewicą, a miała dwadzieścia siedem lat, myślała pani, iż mnie nie bolało, tak miała zablokowane między nogami i byłem przerażony, przecież mogło jej coś nierównego do łba strzelić i oskarżyć mnie gwałt, a teraz co? Żyje, jest swobodna, dostępna do ludzi, miła i pełna życia - robi ci chce i w czym problem, proszę pani?   Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję:)
    • @Bożena De-Tre   A wie pani: kiedy się zmieniłem, przez dziewczynę, którą bardzo kochałem, a ona mnie zdradziła! I zamiast publicznie robić awanturę i ją ośmieszyć - skompromitować, przełknąłem to, a jednocześnie: stanąłem się bardzo niedostępny i zimny, ludzie, którzy patrzyli mi w oczy - od Nowego Miasta do Starego Miasta - byli przerażeni - miałem obłęd w oczach i szaleństwo, to jest właśnie, proszę pani, miłość wobec kobiet, a jak mężczyźni zostaną zdradzeni - nie ma już odwrotu, dlatego też: nie wolno wyciągać mrocznego serca - jeszcze gorzej będzie.   Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz Albo sami wybieramy i pozwalamy. Wydawać by się mogło, że dochodzi do jakiegoś uszlachetnienia. Dziękuję za komentarz, pozdrowienia!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Popłynąć

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... Dziękuję, pozdrowienia!
    • @Bożena De-Tre   Albo to: na rogu Nowego Świata i Alei Jerozolimskich poderwałem dziewczynę, oczywiście, piękną - blondynkę, a jak wiadomo: Polki są przekorne, sam jestem Polakiem i ona zaczęła mnie gonić i wpadłem na Rafała Trzaskowskiego...   - Ojej, to było niechcący...   - Nie, nic się stało... Bawcie się i kochajcie się...   To jest właśnie, proszę pani, realny świat - życie, a reszta to propaganda - dlatego właśnie nie oglądam telewizji, a zresztą: nie mam telewizora - wyrzuciłem przez okno, oczywiście: następnego dnia posprzątałem i wyrzuciłem do kosza, proste i logiczne? To jest właśnie odpowiedzialność...   Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...