befana_di_campi Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Guzik - medalik – orzełek – obrączka. Srebrna bo biedny. Złotą i tak by mu kacap odciął z palcem Jak sito czaszka bezzębna. Próżnia w oczodołach przestrzelona kość. Potylica bądź skroń - ewentualnie A tak w ogóle to miało go nigdy nie być. Więcej miał nie (za)istnieć. Przegryzać się z wapnem zmuszony mimo że bliskie panie cień jego zaklinały jak ducha swą niewieścią rozpaczą matki kochanki czy żony Zagrały fanfary drgnęły świetlne trąbki sfrunęły nad kościół wszelkie możliwe modły zaseplenił senator minister zakaszlał - gdy tymczasem gdzie indziej niesie się upiornie błazeński rechot durniów chichot hien cmentarnych elit wilcze wycie z wyszczerzonych paszczęk 21.03. - 6.04.2016 6
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Lubię bo Jorik też chodzi mi po głowie Patrzysz w oczy które już nie widzą dłoń ciepła pewnie płyną słowa radosny Jorik nic nie mówi słucha wnet piana na ustach myśl szybsza niż mowa Zapętla się w gniewie formuje równanie buduje rujnuje lecz chwast pozostanie a błazen w dłoni to w górę to w dół aż wreszcie ląduje z wsciekłością o bruk Spłyneły rynsztokiem kawałeczki bieli i pusty śmiech błazna przechodnie słyszeli Edytowane 1 Marca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 2
Justyna Adamczewska Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Befano, zatrważający wiersz. Jak to mawiano: "Zostaną po nas guziki". Lubo "guzki", "narośla"... bezzębie bezzębnie, bezblębnie błąkając się I wapno, i znikasz, lub w ogóle nie istniejesz. Błazen, elita jak zwykle nie ta. Pozdrawiam Justyna.
befana_di_campi Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 To była moja odpowiedź na: :(((
Justyna Adamczewska Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Befano, a mnie to skojarzenie i wszystko wyczesane.... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi