Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 28 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Bezczelna ta młodość z bukietem zapachów upaja uwodzi i nie ma umiaru. Nie kupisz nie wygrasz nie wróci za talent. Czy jest coś lepszego? za darmo dostajesz i nigdy nie wraca. Bezczelnie tak piękna. Wiesz o tym po czasie. 10
azk Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Jak takie młode osóbki wzdychają za młodością, to czuję się jak Matuzalem. Zastanawiam się nad celem umieszczenia tego wiersza w warsztacie. Bo dla mnie jest skończony. Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech szlag trafi zdjęcia na naszej klasie ;)) zgadzam się z szaroburym w całości i jako Ramzes i że do gotowych. Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie kupisz nie wygrasz nie wróci za talent. Czy jest coś lepszego? za darmo dostajesz i nigdy nie wraca. Kocie, Janku - wchodzi powtórka, tekst spisany na kolanie, spłynął w całości ale wers "nie wróci za talent" - źle brzmi, choć talent kluczowy w przekazie. Potrzebny czasownik na 3 sylaby.
jan_komułzykant Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 do talent (skoro ma zostać) znalazłem na razie rym :) nie zdołasz odnaleźć, ale ciężko będzie coś wykombinować zamiast "wróci", - nie ściągniesz za talent? jeszcze pomyslę
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest myśl a to takie trochę zrzędzenie wapniaka co ni potrafi dostrzec uroku każdej fazy życia :)) Pozdrawiam
azk Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 W sumie, jak pokazujesz palcem, to rzeczywiście lekkie bicie piany. A coś się tego talenta uczepiła? Było tyle innych ciekawych pieniędzy miny, srerbrniki, talary, dolary. denary.drachmy, obole, szekele, darejki uncje trojańskie... nie wygrasz nie kupisz za żadną już miarę 1
beta_b Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to można powiedzieć po czasie ;D Bez szans ten wniosek wcześniej, że dziecko doceni dzieciństwo, młody wiek młody a średni swój stan skupienia. :D Ale dzięki za czytanie.
Maria_M Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może zamiast : i nigdy nie wraca/ już nigdy nie ujrzysz ??
Oxyvia Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie do końca się z tym zgodzę. W każdym razie ja doceniałam moje dzieciństwo i jego nieodparte uroki już za dziecka, młodość też - w całej pełni i krasie, doceniam wiek średni - jego mądrość, szaleństwo i prawa, zaczynam doceniać starość i jej przywileje, bo ku niej się skłaniam (dopiero). Ale wiersz fajny, podoba mi się. Chociaż to powtórzenie faktycznie można zmienić na coś ciekawszego.
egzegeta Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Beta_b ten wiersz, to oczywistość, ale to nie żadna przywara, bo wszystkie wiersze o miłości to też oczywistości. Natomiast ja - podkreślam ja - wyrzuciłbym słowo "młodość" powtarzające się w wierszu aż 2 razy tytuł i pierwszy wers. W tytule wstawiłbym jakąś piękną metaforę młodości. Pierwsza strofa byłaby wtedy tak: Bezczelna z bukietem zapachów upaja uwodzi i nie ma umiaru. Ale, tak jak wyżej napisałem, to moje widzenie świata :)
beta_b Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, starałam się zachować 6 sylab w wersach. Mam problem z tytułami, bo pierwotnie to była "Rymowanka o młodości" (z racji, że jak się rymuje, to tak może być :D). Ma to swój urok, lecz nie klasę ;) Jestem otwarta na tytuł. Tekst to drobiazg, oczywisty a poczuty. Dziękuję, bb
Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Fajny wiersz, właśnie nigdy nie docenimy zalet młodości tylko po czasie. Młodość za szybko chce wydorośleć zawsze próbuje lat sobie dodać, lecz kiedy minie wzdychasz żałośnie szybko zleciało, tamtych lat szkoda. Pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi