Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Marzeniem biegnę znów daleko na przekór bytu mojej jaźni, obrazy skrzą się pod powieką, daję się porwać wyobraźni. Zmysłami ścigam niemożliwe w sferze fantazji galopuję, chłonę wspomnienia pożądliwie w pełni się nimi delektuję. Pomaga to mej świadomości, koję tłoczące się uczucia i tak jest łatwiej, tak jest prościej, tęsknota cichnie, nie dokucza. Zmierzchłe, minione, niespełnione, wspomnienie dziś je obudziło, przekładam je na drugą stronę te młode lata - pierwsza miłość. Było, minęło więc z uśmiechem nostalgii nuta trąca myśli, co się spełniło jest pociechą, jednak nie wszystko nam się ziści. 03.01.2018r. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 7
Deonix_ Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 "w życiu nie wszystko nam się ziści" - czasami można powiedzieć, że na szczęście :)) Ładny, zgrabniutki wiersz :) Pozdrawiam serdecznie :))
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 cos dzisiaj nam gra ta sama nuta pozdrawiam pieknie plynie wiersz
Maria_M Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre to!
Maria_M Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgadzam się z przedmówcami. Płyniemy. Ładny, zgrabny wiersz. :))))
bajaga1 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Popłynęłam w dal w młodości strony ,czytam go już kolejny raz, wszystko pięknie ten wers coś jest nietrafiony gdyby mógł go zmienić czas. co byś powiedział na ...jednak nie wszystko nam się ziści Bolesławie ? Zacinam się na tym* w życiu* ale to tylko ja
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno i z czasem nie żałuje się że się nie spełniło. Dziękuję i pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to taki dzień i nostalgią powiało, dzięki. Z pozdrowieniem:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie wspomnienia nieraz działają kojąco na nas. Dziękuję i miłego:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję mi też tak się wydaje że będzie płynniej i lepiej. Miłego:))
Oxyvia Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ładny wiersz. Ja tez uważam, że nie wszystko musi się spełniać, żebyśmy byli szczęśliwi. A nawet więcej: czasami coś nam się ziści i wtedy nagle widzimy, że jest zupełnie inaczej niż myśleliśmy, i chcielibyśmy wrócić do czasu sprzed tego marzenia! A nieraz przychodzi taki czas i takie zdarzenia, że myślimy sobie: o, jak dobrze, że mi się to czy tamto nie spełniło!... ;)
azk Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 No i zawsze na koniec zostaje tylko : "to se ne wrati" :))))))))))) Podrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dziękuję Oxywio. No właśnie i niech tak będzie. Pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Tak tak jak starym Czeskim powiedzeniu, dzięki. Miłego:))
Rekomendowane odpowiedzi