Maria_M Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Lepiej w sobotę odpocząć sobie niż skoczyć z mostu w głęboką wodę. Lepiej pierogów narobić z sera niż tłustym mięsem się wciąż obżerać. Właśnie robię pierogi z sera tzw. ruskie. Zapraszam :)) 1
Deonix_ Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justi, wiem o tym, sama jestem przeciwna pisaniu nazw własnych z małej litery, ale nazwa ta tak bardzo się upowszechniła, że część polonistów przewiduje, iż w przyszłości będzie pisana małą literą. I ja poddałam się futurystycznej wizji odnoszącej się do tego rzeczownika :) Ale fajnie, że jesteś taka czujna :)) Pozdrawiam :)) 1
Deonix_ Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, a ja myślałam, że ruskie to z ziemniakami i cebulką :)) lepiej czasami jedzeniem zgrzeszyć niż nie mieć w życiu żadnej uciechy :))) 1
Maria_M Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Lepiej powitać dzisiaj Justynę niż krzywić usta, robić złą minę. witaj Justyno? 2
Maria_M Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Lepiej poczytać komentarz Deonix niż za marzeniem swym złudnym gonić. pozdrawiam serdecznie 2
Deonix_ Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Oj tam, marzyć zawsze warto :))) lepiej podziwiać skromność MaksMary niż w swej próżności pleść dyrdymały :) Też serdecznie :)) 1
Maciek.J Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 lepiej pisać nowe lepiejki niż na kawę chodzić do kafejki lepiej jeść ruskie ze skwareczkami niż patrzeć na film z ,, gadającymi głowami,, 1
Deonix_ Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 lepiej pośledzić posty na forum niż drzwiami wpuszczać zimno do domu :) 1
Maciek.J Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 lepiej iść spać i rzec dobranoc niż się nie wyspać i zwalić na noc 2
Maria_M Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Lepiej wypić butelkę wina dobrego niż wyjść za chłopa opryskliwego. Lepiej kocura na głowę włożyć niż z niedomytym w łoże położyć. Lepiej napisać wiersz o miłości niż swemu chłopu rachować kości. Lepiej mieć mądrą żonę i dzieci niż patrzeć w nocy czy słońce świeci. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 2
Maciek.J Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 no i widzisz ulepiłaś super lepiejki moje gratulacje
Justyna Adamczewska Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hejka Maciejku. A ja zamiast lepiejki zaserwuję haiku - dla Ciebie cichutką nocką - uśmiechają się cienie do swoich powiek Pozdrawiam. J. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Deonix_ Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 A teraz mnie Justyna natchnęła :) lepiej cichą nocą uśmiechać się do cieni niż mocne światło dostarczać do źrenic :) Dobranoc :) 2
Justyna Adamczewska Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Deonix_ :))) Haiku dla Deonix_ promyki słońca - leciutko uderzają chłodzą swym ciepłem. J. 2
Maciek.J Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) tak delikatna jak nić babiego lata i tak już mocna dla Justynki haiku od Maćka Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Maciej_Jackiewicz (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maks lepiej śmiechem szczerym obdarować świat, niż pozwolić więdnąć sobie niczym jesienny kwiat. :))) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maćku, dziękuję. drobinki szczęścia - uderzają miarowo delikatnością :)))
Maciek.J Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 ciepłe jak lato twoje serce wrażliwe tylko go nie studź
Justyna Adamczewska Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Maciejko. j. a SERCE ME ? - RZECZYWIŚCIE STYGNIE.
Maciek.J Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 pozwól pochucham serce twe nieostygłe jeszcze rozgrzeję 1
Rekomendowane odpowiedzi