Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 smutek usiadł na ławce obok przysiadł żal o czym myślą próbował podsłuchać wiatr lecz zrezygnował gdy opodal na drugiej dojrzał tulące się do siebie uśmiech i żart powiał więc do nich pytając czy znajdą moment czy poświęcą chwile na to by rozweselić tych których czas goni okradając z tego co zdobi ich twarze ja za to podaruje wam z kolorowych liści szal
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Waldemarze, piszesz coraz bardziej lirycznie. :) Bardzo miły nastrój wytworzyłeś w wierszu. Ale pointa nie wiąże się z treścią bajki, nie wynika z niej. Szkoda, że nie wiemy, co odpowiedziały wiatrowi wesołe panie z drugiej ławki i co z tego wynikło. Nie wiadomo, co chcesz powiedzieć o życiu czytelnikom. A poza tym - skoro już zacząłeś pisać rymami, to szkoda, że odstąpiłeś od tego. Wiersz musi mieć zachowaną konsekwencję, zarówno w formie, jak i w treści. Ale próbuj i ucz się, bo robisz wyraźne postępy. A tę bajkę można poprawić i fajnie by było, gdybyś ją dokończył i dopracował. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam w Nowym Roku Oxyvio miło że czytałaś tę jak widać nie spełnioną bajkę - wiem że coś w niej zgrzyta nie wszystko jasne ale jak to w bajkach trzeba troszkę pofantazjować Wybacz moją śmiałość - pomyślę co z tym fantem zrobić - jeszcze raz dziękuję życząc udanego wieczoru. .
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 wietrzyk rozwiał smutki, żale radość i żart pozostawił owiał ich z liści woalem chwileczkę u nich zabawił. Miłego Waldemarze:)
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie widzę żadnej śmiałości, którą miałabym Ci wybaczać, miłe Waldemarze. :) Moim zdaniem warto dopracować bajkę, bo zaczęła się naprawdę przepięknie. Miłego wieczoru raz jeszcze.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje że byłeś - Pozd.
azk Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale Kot, to już niekoniecznie wybacza obcym mężczyznom różne śmiałości wobec Misia. :))))))))))))))))) Poczytałem i wiersz, i komentarz Oxy. Nie do końca się zgodzę z jej opinią, bo dla mnie jednak wątek się zamyka. Pozdrawiam, Waldemarze :) Edytowane 4 Stycznia 2018 przez kot szarobury (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajka powinna mieć wyraźne przesłanie, najlepiej morał, wskazówkę. Tutaj tego nie ma, wiersz kończy się na pytaniu wiatru do Radości i Uśmiechu - i już. Brak odpowiedzi, urwisko. Waldemarze, chyba się naraziliśmy!!! :O
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to się narobiło...ale myślę że przeżyjemy jakoś że kot nam wybaczy. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybaczy, wybaczy, trzeba tylko go podrapać za uszami. :)))
azk Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale bez wyrywania kabelków!!!
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jak mam Cię drapać za uszami bez wyrywania kabelków, które nosisz w uszach? Tak się nie da!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 na ławce usiadł smutek obok przysiadł żal a wiatr próbował uciec lecz stracił łeb wśród fal opodal dojrzał parę to uśmiech tulił żart ten związek ma ciut zalet i chyba tynfa wart więc powiał szybko do nich i spytał łapiąc dech czy mogą za miast stronić zgorzkniałym radość nieść gdyż czas ich gonić zaczął i piękno z twarzy skradł uśmiechu głośny akord niech zwieńczy im sto lat pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie Jacku i bardzo dziękuje że byłeś. Pozd.
bajaga1 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jak na moj gust wiersz jest na plus by zycie miało treść w tym parku wszystko jest. Wiatr co powiewem swym rozgoni smutku łzy i żalu cienką nić rozjaśni uśmiechem gdy żartując owinie go szalem kolorowych liści. ;-)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za komentarz miły. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi