Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) zawsze kiedy coś napiszę krótką fraszkę czy satyrę jestem z siebie strasznie dumny lecz uczucie trwa przez chwilę szybko także szlag mnie trafia bo z rozpędu znów zgubiłem (choć czytałem kilkakrotnie) kropkę myślnik czy przecinek później jeszcze rytm zachrzęści bo dziwaczny szyk jest zdania i po chwili mam już dosyć dość na dzisiaj mam pisania w kąt długopis oraz notes lecz od stołu olaboga rąk oderwać swych nie mogę bo bazgranie to choroba Edytowane 28 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 7
ja_bolek Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 a tu jeszcze jakiś wścbski: popraw, popraw ... popraw się 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do tego miejsca czyta się bardzo płynnie i wszystko jest w porządku. W ostatniej strofce - Ola Boga - jeśli to jest wykrzyknik oznaczający zdziwienie czy rozpacz to powinno być: olaboga. No i zamiast : bo ciągłego mus bazgrania , sensowniej byłoby napisać: przez ciągłego mus pisania albo: przez mus ciągłego pisania. Piszesz coraz lepiej! I tak trzymaj :) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji) 4
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawione olaboga sprawdzona w googlach itd dziękuję za komentarz No czasem tak bywa :) bez tych wscibdkich stał bym w miejscu a tak czasem zrobię krok w przód by móc potem zrobić trzy w tył ;) Edytowane 25 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 widzę to po swojemu; kiedy skrobnę tekst najszczerszy ot na przykład krótki wierszyk zaraz jestem z siebie dumny choć to wierszyk już nie pierwszy potem czytam kilkakrotnie i znów czuję się okropnie rym zgubiłem i przecinki zawsze człek się o coś potknie nieprzyjemnie niech ja skonam jakby ktoś mi zabił gnoma i rozpaczam roztrzęsiony żem grafoman ot grafoman potem zmogę pięćdziesiątkę już żem śmielszy na początek grafomana już wywalam jam poeta dajcie piątkę rymy złożę niedokładnie sens ukryję nikt nie zgadnie niech mi kto podskoczy teraz walnę i ze stołka spadnie :)) 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja o grafo żalu nie mam chciałbym bardzo zostać wielkim żeby słyszeć plask o czoło niejednej wprawnej ręki ;) Dziękuję za rymowana odpowiedź: )
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 w trzeciej strofce zaplątana od wieczora wczoraj trwam chyba zmienię okulary doliczyłam się trzech mam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwrócono mi uwagę że zbyt łagodnie może tak rymy składem mam tą wolę potem puentą gdzieś ukolę niech mi ktos podskoczy taraz zaraz z flanki przyp......ę :) Edytowane 26 Listopada 2017 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyrzuciłem matkę jedną lecz zostały jeszcze dwie nie wiem którą z mam zostawić obie płaczą łe he he Dziękuję za podpowiedź ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Np. Ja także dziękuję :) Edytowane 26 Listopada 2017 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już hyp chyba naprawiłem to co w wierszu spartoliłem au au Alu jeszcze chwilka Znowu poszła w ruch linijka ;) Edytowane 26 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proponuję zamienić "trwało" na "trwa", z uwagi na czas teraźniejszy w poprzednim wersie. Myślę, że w całości lepiej zabrzmi: "lecz uczucie trwa przez chwilę" Pozdrawiam 2
befana_di_campi Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Lepsze jest wrogiem dobrego ;-) "Spontan" niczym to pierwsze wrażenie ;-) :-))) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 To nie lada jest wyzwanie wsadzić ogra zad w ubranie ;)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spytaj innych czy źle radzę - na podszepty nie poradzę nie zależy mi na zmianie - rób jak zechcesz Mocium Panie 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba wyszlo zamieszanie juz zmienilem janku i nawet serduszko dalem w podziekowaniu a ten zad ogra to bardziej do wypowiedzi befany :D i moze od razu sie wytlumacze o co dokladnie mi chodzilo :D czasem po prostu jestem kanciasty :D pozdrawiam jak wiadomo ogr nie beczy tylko zjada male dzieci ja sie nigdy nie fochuje i twe rady tez przyjmuje :D Edytowane 28 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tłumaczenia niepotrzebne, rozumiem. Aaaa...wierszyk z "ubraniem" bardzo inteligentny :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi