Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Navyeth Styl bardzo trąci myszką.   Większość rymów to słabe, gramatyczne, np. biło/kryło, głębokie/szerokie, wersach/wierszach. W ten sposób można wygenerować setki rymów, które nie mają większej wartości, no ale rym się klepie, wiersz leci...   Tekst naszpikowany patetycznymi wyrażeniami: krzyk rozpaczy, cień ducha w czeluści, głucha cisza, żałość, do tego - a jakże - serce, łzy i krew w co drugiej niemal linijce. A temat przecież sam w sobie ma duży ładunek emocjonalny, nie trzeba tego dodatkowo podkręcać i zakrzykiwać. Im bardziej bolesne treści wiersz ma przekazać, tym uważniej należy szafować słowami.   Miejscami niektóre linijki wyłamują się z rytmu, a szkoda, bo akurat dobry rytm mógł być zaletą w tym wierszu.  
    • Dwie ostatnie tercyny najlepsze.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

I to jest to, czego brakuje w wierszu. Nudę, zwyczajność też trzeba umieć opowiedzieć, paradoksalnie - nie zanudzając czytającego.   Dlaczego z tej starszej kobiety zrobiłaś jaką karykaturę?   Przydałaby się też jakaś selekcja materiału pod kątem konkretnego, wcześniej sprecyzowanego zamysłu. Tekst jest za długi i nie ma żadnej klarownej kompozycji, nie wiadomo dokąd zmierza i po co, na dobrą sprawę, został napisany.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No i właśnie włączają się, dokonując wyborów, zgodnie z wartościami, w które wierzą.
    • @Alicja_Wysocka miałam inny zamiar, ale pogubiłam się w tym wierszu. Trudno odczytać w nim to co chciałam przekazać.  Dzięki za próbę interpretacji i chęć znalezienia w nim czegoś więcej :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...