beta_b Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Chyba przestanę spać w Twojej piżamie. Dobrze że była, a Ty nie zwodziłeś. Co noc żegnałam się z każdym guzikiem, co rano żegnał mnie słonik przed wyjściem. Chyba nie muszę już spać w kalesonach, tulić poduszkę w nogi wrzuconą. Przeżyłam rozstanie w bokserkach ze słoniem. Ale już dzisiaj - otworzę okno. Edytowane 4 Marca 2019 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 4
Annie Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Ładny wiersz o końcu pewnego etapu w życiu. Pointa jest pełna optymizmu. Wyobrażam sobie, że peelka otwiera okno i wdycha swieże powietrze pełną piersią ? Pozdr
samm Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 A ja myślałem, że Peelka przez otwarte okno wytrzaśnie tę piżamę i wszelkie wspomnienia z nią związane... :) Witaj Beciku, zmieniła strój do spania, a ja bym jeszcze odautorsko zmienił tytuł wiersza, bo reszta do podobasiów :) Pozdrawiam ciepło. s
beta_b Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Annie_M - miło że zawitałaś.Peelka mi szepcze, że jest jak pisałaś. :D samm - to prosty wierszyk bez przesłania, ale przyjemnie zobaczyć Twój koment, do którego się jednak odniosę: po co wyrzucać przez okno piżamę jak coś negatywnego. Dużo dobrego mnie spotkało, więc zachowam jako wartość a nie jak porażkę. A jaki tytuł zaproponujesz? Jak nie mam pomysłu - idę na łatwiznę. Rymowanka - do rymowanek zawsze pasuje :D Ściskam Was ciepło, bb
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Otwierasz okno uważaj proszę bo wiatr prócz kaleson porwie kalosze Piżamę zerwie jak liście z drzewa więc pod pierzyne szybciutko zwiewaj Bo sie przeziebisz będziesz mieć katar a z nim w aptece zniknie znów kasa Edytowane 2 Października 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Śliczne Panie Krzysico. Tak zrobię. ;D
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak Pani B znikła pod pierzyną bo była rozsądną dziewczyną
samm Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 to prosty wierszyk bez przesłania, ale przyjemnie zobaczyć Twój koment, do którego się jednak odniosę: po co wyrzucać przez okno piżamę jak coś negatywnego. Dużo dobrego mnie spotkało, więc zachowam jako wartość a nie jak porażkę. A jaki tytuł zaproponujesz? Jak nie mam pomysłu - idę na łatwiznę. Rymowanka - do rymowanek zawsze pasuje :D Beciku, gdybym wiedział, że opisujesz swoją osobistą sytuację, to nigdy bym sobie nie pozwolił na robienie porządków w Twojej sypialni /a' propos: tytuł mi się nasunął: W sypialni / Jeśli tak jest, a ja tego nie wychwyciłem, to znaczy, że dobrze wyważasz granice pomiędzy autorską narracją, a własnymi emocjami, przenikającymi do wiersza. Suma sumarum: na plus :) Pozdrawiam, s-ennie jeszcze... :) a tu sypialnia... :(
Rekomendowane odpowiedzi