Maciek.J Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zamknięto mi serce skuto ciężkim łańcuchem Lecz bić będzie pompa nieustanna Jeszcze ma moc związać się też z duchem Zaśpiewam wolny razem z nim wkrótce Hosanna Zamknięto mi usta żelazną rękawicą Ale cicho jest przed nie po burzy Niebawem słowa muzy pochwycą Każda to wszystko dokładnie światu powtórzy Zamknięto mi oczy ciasną czarną opaską Lecz ciemność jest nocą a nie we dnie Stare oczy nacieszą się łaską Bo światłość tyrana na zawsze w końcu zblednie Zamknięto mi uszy brudną i sztuczną watą Ale wysłucham pewnie nie ciszę Za dar cenny pokłonię się kwiatom Nowe strofy ocalony jeszcze napiszę
ja_bolek Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 ciężki Waść arsenał wytoczyłeś mogą zagwoździć Waszeci kolubrynę
Maciek.J Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 jakie czasy taki arsenał mocium Bolesławie
ja_bolek Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) oberwałem kawałkiem tynku Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
ja_bolek Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Przez moment byłem liderem w "ZABAWIE" Bronisława M. Fajne uczucie być leaderem.
Maciek.J Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Bolku zagrałem też z Bronkiem na innym portalu wytrzymał kilka dni. A kiedy zaczął iść w ilość zamiast jakość wytknął mi psucie zabawy niech zatem dalej bawi się sam.
ja_bolek Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Formuła "Zabawy" jest do bani. Z pierwszego limeryka jeden, dowolny wers, powinien znaleźć się w następnym . Itd ... Wtedy to będzie miało sens.
Maciek.J Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 formuła bolku nie jest najgorsza tylko Bronek psuje zabawę bo wyciąga ze swego archiwum mnóstwo starych limeryków a przecież mogłoby być jedno miasto -jeden limeryk dlatego ja dałem sobie spokój ale widzę,że nie tylko ja...
Rekomendowane odpowiedzi