Maciek.J Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Poznałem kiedyś chłopkę z Nowej Wsibyła z takich o jakich facet śnilecz niska była dziewczynaa od czego jest drabina ?I mała dama sama dała mi *Raz baca gdzie Morskie Okowpadł jakiejś tam foce w okoMam tu taką sprawęzapraszam na kawęO, kofeina nie , foko * palindromy z kolekcji Tadeusza Morawskiego
Annie Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jakbyś zmienił na : ale od czego jest drabina - to zgadzałaby się ilość sylab :) Pierwszy fajniejszy :) Pozdr
Maciek.J Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 nie bardzo Aniu , bo byłoby 9 sylab a tak jest 8
ja_bolek Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Limeryk z palindromami i homonimem. Bronek z Helą, z dzielną, wolą Mielno bardziej niż to podupadłe Strzelno. ALE HAŁAS! SSAŁA HELA. ZARAZ Bronek poweselał. - Ej, no Bronek! Bronek! Gola strzel, no! Edytowane 9 Lipca 2017 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
ja_bolek Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Ale chyba tak powinno byc w limeryku. Dwa pierwsze wersy o tej samej liczbie sylab potem wers krótszy Czwarty o.sylabę dluzszy a ostatni taki jak dwa pierwsze wiec chyba dobrze Ci radzila annie...
ja_bolek Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 OKO WKŁADAŁ KWOKO kogut do kieliszka zachwycona piała na ten widok pliszka
Annie Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 ups! fakt, ale tak mi lepiej rytmicznie brzmiało :) Coś w tym jest na rzeczy jak pisze Marcin serdeczności :)
Maciek.J Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2017 kochani liczba zgłosek w wersach jest taka sama w 1,2 i 5 a w 3 i 4 odpowiednio mniejsza ale 3=4
Rekomendowane odpowiedzi