bronmus45 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) . leśne jeziorko- pośród zielonych liści kwiat nenufaru#stara sadzawka- wśród kwiatów lilii wodnejniewielka żabka#porośnięty staw- w gęstwinie wodnych roślinżabka na liściu . Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Bronisław_Muszyński (wyświetl historię edycji)
bronmus45 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 leśne jeziorko - pośród zielonych liści kwiat nenufaru # stara sadzawka - pośród zielonych liści niewielka żaba # porośnięty staw - wśród kwiatów lilii wodnej żaba na liściu # itd... itp... etc...
bronmus45 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 No, niestety - mamy całkiem inne poczucie trafności obrazu przenoszonego na treść haiku - zapewne nie tylko miedzy nami dwoma. I tacy pozostaniemy - tu niepotrzebne żadne "pouczanki", które mógłbym również skierować w Twoją stronę.
bronmus45 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo źle zrobiłeś, kasując swój komentarz rozdzielający moje dwie odpowiedzi. Tak się po prostu nie robi, aby nie spowodować wrażenia, że Twój rozmówca "goni w piętkę" - rozmawia sam z sobą. A odczucia - również nie tylko moje - co do trafności obrazu zapisanego tekstem, są zupełnie odmienne. Jak szkoły Zen, czy buddyzmu - a nawet chrześcijańskich religii, pochodzących od Jezusa.
bronmus45 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kolejny już raz wprowadzasz jakieś poprawki już po moich odpowiedziach - tak się nie godzi - chyba, że czynisz to specjalnie, aby mnie "wpuścić w maliny" - stara szkoła...
Rekomendowane odpowiedzi