Dyziek_ka Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) gdy przychodziłem bardzo już dorosły jak biszkoptowy labrador tarmosiłem obrus plamiąc kawą zachwycona z pobłażaniem patrzyła w oczy mocniej od innych kobiet tłumiłem w kącikach za drzwiami starość Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Dyziek_ka chłodne oko (wyświetl historię edycji) 3
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam, że to zagadka dla mnie, bo albo Pl jest dzieckiem, które rozumie więcej niż dzieci w jego wieku ( wieku tarmoszenia obrusów ) i przeżywa starzenie się swojej, być może już i tak niemłodej matki, albo jako zupełnie dorosły mężczyzna zachowuje się jak dziecko, by matce staruszce tracącej kontakt z rzeczywistością sprawić przyjemność. 2
Dyziek_ka Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 to wyznanie wspomnienia, słusznie odkrywasz, że dorosły mężczyzna patrzy na starość bliskiej sobie osoby przez pryzmat całego wspólnego czasu. Dziękuję za trud zaglądania poza słowa. , Miłych snów. 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dobrej nocy :)
Oxyvia Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ładny wiersz. bardzo sentymentalny i smutny, i w tym jego urok.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witaj - ciepły wiersz taki do serca - dobrze że zajrzałem. pozd.
Dyziek_ka Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sentymenty, elementy sympatii skropionej lawendom doświadczeń. ( tak patrzy tylko matka ) Dzięki 1
Dyziek_ka Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po męsku zacisnąłem łzy w kącikach oczu - dorosłe mężczyzny nie płaczą
Dyziek_ka Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjemnie dziękuję
Pomoc Wiosenna Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Teraz rozumiem, dlaczego nie rozumiesz bardziej skomplikowanych figur poetyckich :) Nie mówię tylko o tym wierszu. Nie to, że zły, ale też i nie wzlatuje nad poziomy. Pozdrawiam, P. W
Dyziek_ka Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest Ci lepiej już złośliwcze ???? nie będę Cie obrażał bo intelektualnie nie dorosłem do polemik na tym poziomie poetyckim :)
Pomoc Wiosenna Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Obrażalski :) Napisałem, że jest dobrze, ale nie powala. Pytań nie mam, bo nie ma tu niczego do domysłów. Aha, nie licz, że nie będę zaglądał ;) Mam nadzieję, że także popiać z zachwytu. Pozdrawiam
Dyziek_ka Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Przepraszam, byłoby lepiej przyjęte, ale rozumiem ten szczękościsk :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi