Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) na skraju czerwca letnimi akacjami witać wakacje Po uwagach i sugestiach poprawek haiku marzenia dorosłego brzmi tak: u progu lata wonnymi akacjami witać wakacje :) lub tak: z początkiem lata wonnymi akacjami witać wakacje :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdjęcie z netu - oficjalna strona Czesława Białczyńskiego - (wybór był czystym przypadkiem) Edytowane 12 Czerwca 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji) 3
ja_bolek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "to koniec czerwca letnimi akacjami wita wakacje" Edytowane 10 Czerwca 2017 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Wakacje zaczynają się dwudziestego czwartego a to niemal koniec czerwca. Skraj to też fragment końcowy, gdzie jest Twoim zdaniem nieścisłość ? :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 No tak, nie pomyślałam o robactwie :) na skraju wiosny letnimi akacjami wita wakacje Wiosna kalendarzowa kończy się 21 czerwca więc też byłoby z lekka naciągane ale może ładniejsze ? :)
ja_bolek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "niebyłoć" kto wita? witać trzeba! chyba, że są to wakacje Wita
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to są marzenia dorosłego :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A przecież wakacje takie są - ciepłe. Co chciałam przekazać ? Przynajmniej tyle i aż tyle - że chciałoby się wrócić do czasu kiedy czekało się na wakacje jak na gwiazdkę a akacje były ich zwiastunem, nieodłącznym atrybutem jak kasztany majowych matur. Zatem akacje z ich wonnością i letnim ciepłem muszą zostać. na skraju wiosny wonnymi akacjami witać wakacje
ja_bolek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
ja_bolek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 21 czerwca LATO co TY na to?
bronmus45 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Ja widziałbym to nieco inaczej: początek czerwca rozkwita akacjami - kwiaty wakacji 1
ja_bolek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) akacje w kwieciu plastry pszczelego miodu otacza rój pszczół I tym sposobem zniweczyłem marzenia dorosłego. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecież mówiłam, że będzie naciągane, ale lepsze to niż skraj czerwca kojarzony z robalami ;) Edytowane 10 Czerwca 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale za to masz nowe haiku :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kolejne haiku ale nie można go już zatytułować - Marzenia dorosłego :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powtórka - znaczy repetowanie ? ;) Ładne haiku napisałeś.
Dyziek_ka Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. haiku udane !!! ale zdjęcie przedstawia Robinie to nie jest Akacja ( zwyczajowo przyjęto z błędem tę nazwę )
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) Wiem, że to robinia akacjowa ale nigdy nie byłam w Afryce i innej akacji nie znam :)
Dyziek_ka Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatem następne haiku z Afryki ...."Afryka dzika"
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż... haiku to nie jest moja ulubiona forma a i Afryki nie znam osobiście ;) Rękawicę rzuciłeś to podejmę a czy z tarczą wyjdę ? raczej na tarczy ;))) spierzchniętą ziemię dosusza chciwe słońce - życie w potrzasku Edytowane 10 Czerwca 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji) 1
Dyziek_ka Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajne a ja się dołączę "wysychają wakacje" zamiast _ życie w potrzasku :)
Rekomendowane odpowiedzi