Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 - Fiat lux - wypowiedział Bóg, obmacując mrok dłońmi. Nie wiadomo czy zająknął się w tej ciemności, potykając się o czarne nic, ale zamiast światła pojawiła się kobieta. W dodatku cała promieniejąca zadowoleniem z siebie. - No niby coś się świeci, ale to nie ta kolejność, cholera - mruknął Przedwieczny z wyraźną dezaprobatą.- Trzeba będzie ukryć na razie tę niedoróbkę. Hmm, póki co schowam ją w chaosie, byleby tylko nie nabrała od tego złych nawyków. Wyciągnę ją później niby to z żebra Adamowego, jak już będę stwarzał ludzkość. Lepiej niech mają to swoje przekonanie, że pierwszym stworzonym był mężczyzna.
Marlett Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak niedoróbka .... hmm
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 @Marlett Och, Marlett, wcale tak nie myślę. Wymskło mi się. Lapsus taki. Jerzy Edmund
Marlett Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak No tak jeśli to lapsus Przedwiecznego ... Myślę ,że temat dość mocno przemyślany przez Autora :)
Marlett Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak Nie wiem czy trafiłam w zamysły Autora, ale owa ''niedoróbka '' kojarzy mi się z kariatydą. PozdrawiaM.
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 @Marlett Ha ha! Że niby kobieta dźwiga na głowie cały świat? To staromatriarchalne, heretyckie poglądy.
Marlett Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak Mam inne skojarzenia :) Kobieta nie musi i nie powinna dźwigać tego ''świata'' :)
le_mal Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak Miało być zabawnie ... wyszło podle, o poniżeniu kobiety od zarania dziejów. Kobieta niedoróbką mężczyzny ?
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 @le_mal Przydałoby się dokładne czytanie, w dodatku ze zrozumieniem. W tym przypadku niedoróbką było jednak światło nie takie, o ile odpowiednio odczytać metaforę O seksizm posądzają głównie ci, którzy są najbardziej seksistowscy.
le_mal Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 @Jerzy_Edmund_Sobczak W standardzie powinny być podziękowania za czytanie dla czytelnika zamiast obrażanie go - nie sądzisz Jurku ? :)
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 @le_mal Sądzę. I gorąco przepraszam. Nie wspomnę, oczywiście, wspominając na przekór, że moim zamierzeniem nigdy nie było obrażanie kogokolwiek. A już Ciebie w szczególności. Jurek
Rekomendowane odpowiedzi