Maciek.J Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 twarz niebieskie słońce oczu zlewa się z niebem w jedną plamę przeszłości od której uciekam goniony przez utracony czas dłonie białe mleczna droga na szlaku do zamku wieża wymurowana z błędów zardzewiałym kluczem otworzę bramy piekła opalone nogi dwa patyki z których układam stos mojej Joannie Darc palenie zabija niech spłonę na popiół posypię głowę na znak pokoju za mgłą utkaną z pajęczyn przesuwam niewyraźną postać kocioł już dawno wygaszony parowóz odjechał po torach donikąd życie to nieuleczalna choroba śmierć złagodzi cierpienie zniknę zatopiony w widnokrąg bolesny
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 @Maciej_Jackiewicz Witaj Macieju - ciężki ten wiersz - nie przekonał mnie do końca . Tory donikąd - zostało w pamięci . No i jeszcze słówko - nie pasuje mi że życie to choroba ... Na dziś tyle Macieju . pozd.
Maciek.J Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 o rany znów cenzura bo mi wycinają mój wiersz a tak na serio : życie to choroba przenoszona drogą płciową tak też się mówi oczywiście tylko od nas zależy czy będziemy całe życie chorzy a wiersz zgadzam się - ciężki bo i nie lekka była jego inspiracja mi też jest niełatwo zrozumieć mojej Joanny D,arc już nie ma
Maciek.J Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 @Marlett droga Marlett ja miałem na myśli mleczną drogę tę z kosmosu a nie dłonie zresztą nasze dłonie rzadko bywają białe wciąż czymś pokalane czyli dłonie nie mają w tym wierszu nic wspólnego z mleczną drogą tak to widziałem pisząc ten utwór dziękuję za odwiedziny
Maciek.J Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 @Marlett nie wolno kroić wierszy za wyjątkiem własnych cenzura też to robiła i została przeklęta a śmierć i życie to nasz chleb codzienny nie uciekniemy od jednego i drugiego
Maciek.J Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 komentarz zgoda nawet krytyczny zgoda ale kroić wiersz może tylko autor czy byłoby tobie miło na moim miejscu ? chyba nie i nie ma o co się gniewać zwłaszcza,że ja się nie pogniewałem na ,, szatkowanie,, moich wierszy tylko wyraziłem na ten temat opinię Maciek
Maciek.J Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Mariett nikt nigdy nie napisze idealnego wiersza bo nikt nie jest idealny a wiersz zawsze komuś się spodoba a innemu nie za bardzo skoro chcesz oceniać czyjeś wiersze to nie wycinaj ich i nie przerabiaj tylko komentuj i recenzuj -wycinką zajmowali się redaktorzy z urzędu cenzury tak trudno to zrozumieć ?
Maciek.J Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Takim dziewczynom jak ty powinno się pozwolić na pracę w tartaku albo w rzeźni... tam można ciąć sobie do woli ile dusza zapragnie... Bo wiersz to delikatna materia , to dzieło umysłu poety,który go napisał tak jak obraz,który nie wisi w galerii po to aby każdy mógł sobie do niego coś domalować albo wymazać...
Joanna_Bogdańska Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wiersz przepiękny osobiście oceniam go bardzo pozytywnie.Jestem pod wielkim wrażeniem a te porównania zwalają z nóg.Wiersz oceniam bardzo wysoko bo trafił do mnie. Pozdrawiam.
Maciek.J Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 BARDZO dziękuję Joanno i również pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi