Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 która z barw jest najładniejsza czerwona zielona czy niebieska a może żadna z nich nie godna by tak wzniośle się doń zwracać przecież jest wiele innych barw z których malarze korzystają przy malowaniu swych dzieł w których nie jedna tęcza ukryta wiem powiecie o co tu chodzi co to za dziwna kolorami gra przecież nie ma takiej barwy która pozostałym radę da
WiJa Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 puenta bombowa, a jakieś tam niedociągnięcia, powiedzmy że malarskie, dodają tylko wierszowi uroku :)
Marlett Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar Doskonałą barwą jest biała. Rozszczepiając światło białe w pryzmacie uzyskujemy tęczę barw zwaną widmem ciągłym światła. Przytoczę tu wiersz Marii Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej;Barwy Oto jest fiolet - drzewa cień idący żwirem, fiolet łączący miłość czerwieni z szafirem. - Tam brzóz różowa kora i zieleń wesoła, a w jej ruchliwej sukni nieb błękitne koła. A we mnie biało, biało, cicho, jednostajnie - bo noszę w sobie wszystkich barw skupioną tajnię. - O jakże się w białości mojej bieli męczę - chcę barwą być - a któż mnie rozbije na tęczę?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 @WiJa Witaj - cieszy mnie twój kom .zawsze szczery - dzięki . pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 @Marlett Witam - dziękuje za wpis pod wierszem - no i wiersz pani Marii . Wiersz z górnej pułki . Udanego dnia życzę
WiJa Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @Waldemar_Talar_Talar jak powiedzieć to, co się ma do powiedzenia, a nie robić z tego, co się mówi sensacji, oto jest mój cel i mój dylemat :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 @WiJa Witam ponownie - mądrze powiedziałeś - nie obrastać w piórka - być normalnym być sobą - nie robić sensacji - o to chodzi . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi