bronmus45 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 Rozświetliło nam niebo promieniami słońca ten poranek czerwcowy nad brzegiem Bałtyku. Pośród szumu fal gniewnych i mew dzikich krzyku witając swym bezkresem od końca do końca. Wśród takich to ogromów naturalnych światu cóż znaczy mały człowiek pośród piasków plaży, nie mogący przewidzieć co w dzień się przydarzy jemu, czy też bliskiemu, człowieczemu bratu? Tymczasem wokół niego w politycznym świecie toczą się groźne spory, nabrzmiałe skutkami dla wielu tu i teraz. Także dla przyszłości. Te polityczne mrozy, wojenne zamiecie dobrze światu nie czynią. Dowodzą ranami zadanymi nam, ludziom - drwiąc z ludzkich godności...
Marlett Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 @Bronisław_Muszyński Umieść wiersz w dziale Poezja Współczesna :)
bronmus45 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 @Marlett - a czemu to w dziale "Współczesna...", jeśli to z formy jest typowym sonetem?
Marlett Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 @Bronisław_Muszyński Wiem ,że to sonet :) , a nazwa działu Poezja Współ. nic nie ma do rzeczy. Po prostu zaproponowałam dział bardziej poczytny. Sama sporadycznie zaglądam do ;Wiersze gotowe :)
bronmus45 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 @Marlett ... - oj tam... oj tam..!!! Nie "pasi" mi mieszać w kotle form i umieszczać sonet we współczesności, której sam nie za bardzo "kumam"... 3msie...
Rekomendowane odpowiedzi