Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Za pierwowzór dla Dnia Kobiet trzeba przyjąć Matronalia a co za tym idzie także czy to anioł czy kanalia obdarować prezentami spełnić każde jej życzenia nawet wtedy, kiedy wiemy, że robimy za jelenia. Za to tym, dla których nasze serca chcą wyskoczyć z klaty prócz uśmiechów, komplementów tradycyjnie wręczyć kwiaty a gdy mamy więcej czasu bo też są widziane mile to przeznaczyć naszym damom krótkie, lecz upojne chwile. Tak nam cały dzień przeleci nie będziemy się w nim zżymać damy z siebie, co najlepsze bo należy fason trzymać ale już dnia następnego nagle wszystko spowszechnieje czy ktoś może mi powiedzieć czemu się tak kurwa dzieje? Za Wikipedią: Za pierwowzór Dnia Kobiet przyjąć można obchodzone w starożytnym Rzymie Matronalia. Było to święto przypadające na pierwszy tydzień marca, związane z początkiem nowego roku, macierzyństwem i płodnością. Z okazji tego święta mężowie obdarowywali swoje żony prezentami i spełniali ich życzenia
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 @stanisław_prawecki Więc się wczytaj a tymczasem ja przebijam króla asem bo to talia bez jokera i jest remis - nul do zera. pozdrawiam HJ
jan_komułzykant Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 @Henryk_Jakowiec tak się dzieje Panie Heniu bo to dzień niezwykły - znaczy inny tli się stres w jeleniu inny (zgoła) żre rogaczy tylko singiel względny luzik ma gdy ze spokojną głową tu da kwiatek tam już buzi - jeśli wierzyć singli słowom.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 @jan_komułzykant a kto broni żonatemu spłatać figla gdzieś pokątnie nawet, jeśli poświntuszy lecz gdy skończy wszystko sprzątnie sam bym rzucił się w wir walki lecz mi siódmy krzyżyk ciąży i śmiem wątpić, aby któraś chciała bym był sprawcą ciąży bo poniekąd ciąg mam dobry lecz nie starczą same chęci zwłaszcza, że emeryturą płotki dziś się nie zanęci więc mi marzy się ta złota, ta, co spełnia trzy życzenia i jak tylko taką złowię powiem rybko zrób dla Henia ... ... no proszę wyleciało, alzheimera to początki, nie bój żaby rybko złota ja zaczynam tracić wątki
Henryk_Jakowiec Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 @Henryk_Jakowiec ... no proszę wyleciało czy ktoś zwrócił na to uwagę, że nie wpisałem - i -? Nie wpisałem bo ono mi wyleciało. Tak, tak to już zaczątki alzheimera.
Oxyvia Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 To ja życzę Twojej żonie, byś nie tylko w tym Dniu Kobiet pofiglować jej pozwolił, jako też pozwalasz sobie; skoro bawisz czasem cudze matki, żony i kochanki, niech też inni - oprócz złudzeń - mają radość z Twej wybranki. :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 @Oxyvia_J. Nawet gdybym jej to zlecił poprzez urząd okólnikiem mógłbym sobie iść na piwo i nie martwić się wynikiem bowiem skoro przez lat tyle nie skakała gdzieś na boki więc tym bardziej także dzisiaj nie w jej głowie są wyskoki ale co mi tam, zapytam jeśli chcesz to nie mów, komu ale daj mu oficjalnie lub jak wolisz po kryjomu w odpowiedzi (ręczę głową) takie oto zdanie padniedać jedynie mogę tobie bo prowadzę się przykładnie. Pozdrawiam HJ
Oxyvia Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Biedna żona! Trudna rada - skoro jest przykładna taka, to Heniowi nie wypada gdzieś na boku figli płatać.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 @Oxyvia_J. i dlatego to, co czynię jest ujęte w takie ramy, że przed sobą i przed Bogiem i bez skazy i bez plamy jestem, bo jeżeli nawet zgrzeszyć przyjdzie mi czasami to ten grzeszek skaz nie robi a tym bardziej nie poplami charakteru, więc w rycerskim ciągle się znajduję stanie chyba, że któregoś razu... nie ja tego nie mam w planie.
Oxyvia Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Ha ha ha! Poddaję się, takiemu Rycerzowi nie mam już co ripostować. ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 @Oxyvia_J. Mnie zaczepiać nie wypada więc usuwam się w cień mroczny lub inaczej to ujmując zjeżdżam z wolna na tor boczny. Serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi