Emil_Horak Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Głaszczę twoje włosy wierzchem dłoni Po szczytach wysokich drzew Drzewo z drzewem złączone Splecione gałęziami Jak te włosy, które codziennie rano rozczesujesz z bólem Moim szczęściem jest, że urosła mi gruba łodyga Twarda jak orzech Widać ją z daleka pośród mych i innych gałęzi Jesteś moją łodygą, wznosisz na sobie mnie Liście, kwiaty, owoce A ja rosnę, rozwijam się, przekształcam Z zarodka w kwiat, z kwiatu w owoc Potem spadam w dół W masę ściśniętą niesamowicie Ocierającą się o siebie, nacierającą na siebie Tłoczącą się do środka, bezustannie suwającą do przodu W poszukiwaniu lepszego miejsca By zdobyć, zaobserwować, upewnić się siebie w oczach innego, Zdziwić Masę zakładającą ręce z tyłu pleców Od frontu wybrzuszoną, rozgadaną Jej korzeń staje się coraz grubszy, A ja nie wyrwę go nigdy do końca Zawsze zostanie w ziemi choćby kawałeczek Da początek tej samej historii, stłoczonej na rynku Podążającej ulicą. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Emil_Horak (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 @Emil_Horakupewnić się siebie w oczach innego - ciekawe ....nawet bardzo.
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 @stanisław_prawecki czepiasz się. konno np. jeździ się wierzchem na grzbiecie ;p
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 miało być poważnie, a rozbawiło, a nawet zaskoczyło: [quote]Moim szczęściem jest, że urosła mi gruba łodyga Twarda jak orzech Widać ją z daleka pośród mych i innych gałęzi rozbawienie [quote]Jesteś moją łodygą, wznosisz na sobie mnie zaskoczenie [quote]Potem spadam w dół W masę ściśniętą [u]niesamowicie[/u] niesamowite rozbawienie [quote]upewnić się siebie w oczach innego niesamowite zaskoczenie na pewno zapamiętam :)
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z grzbietem na wierzchu - mam nadzieję; że to chciałeś powiedzieć, i że to ... ; zwykłe przejęzyczenie:P masz rację, ale tylko powierzchownie :B
Marlett Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie znacie się ,to taka stylówa poetycka :))))))))) Przede mną jeszcze wiele nauki :))))))
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 @Marlett o tak, trzeba przyglądać się drzewom. Im dalej w las... ;)
Rekomendowane odpowiedzi