Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie za Anną_Myszkin...to forma nekrologu, a nie wiersz.
Nabierz trochę dystansu do swojego słowa, to dobrze rokuje :)

Opublikowano

@Mithotyn

Sabat

Dobrze ciało schować
w zamkniętej trumnie,
wystawić fotografię -
wizerunek w kwiecie wieku,
życiowy uśmiech.

Na cmentarzu "Rokitki"
rodzina pod parasolami.
Żałobny trębacz co chwilę
wytrząsał wodę z gardła.

W restauracji "Sabat" luzy,
nie zapalono świec, żeby
nie spłonął ten las dookoła.

Czarownice nad talerzami
chichoczą

dedykuję nickowi Mithotyn

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński lub sobie  i gloryfikuj  sobie tę ,,swoją,, Brygadę Świętokrzyską ale po raz kolejny zrównujesz Armię Ludową i Armię Krajową. Jakim prawem nazywasz AK zdrajcami ? Chyba czytasz wyłącznie książki historyczne wydane w PRL kiedy ówczesna cenzura zabraniała wszystkiego co dotyczyło AK i państwa podziemnego. Nieznane były miejsca pochówku zamordowanych w ubeckich więzieniach żołnierzy wyklętych. Dopiero od niedawna spadła kurtyna milczenia. Jakim prawem obrażasz pamięć i depecjonujesz zasługi Armii Krajowej, którzy nawet po wojnie nie zaznali spokoju i byli ścigani przez UB jako wrogowie i zdrajcy. Pojedyńcze przypadki przechodzenie niektórych oficerów do szeregów UB było ledwie małym epizodem. Bo większość zapłaciła życiem za wolną ojczyznę jak rotmistrz Pilecki. I proszę cię po raz ostatni: jak jeszcze raz napiszesz choć jedno zdanie kalające polskich patriotów i nazwiesz w jakikolwiek ohydny sposób żołnierzy wyklętych zgłoszę twoje posty albo i nawet ciebie do usunięcia. Czasy komunistycznej propagandy i antypolskiej historii się już skończyły. Ostatni raz ciebie upominam i nawołuję do rozsądku.
    • po cóż jakieś zasady w pisaniu czy wśród ludzi w kochaniu instynkt powie gdzie indziej marne trudy   wmawiają nam że wolni że wokół demokracja lecz powiedz nie po myśli już w pudle razem z racją   sens w tym byś owszem kochał etykę mając za nic bo po cóż ci to wiedzieć czy chuć to czy kochanie   Ala rozbiły mnie dzisiejsze wiadomości i mam minorowy nastrój
    • @Somalija   Z tym to nie mam problemów, bo: nie biorę żadnych narkotyków, leków i dopalaczy - nie mam problemów z popędem seksualnym, natomiast: penisa w stanie wzwodu mam średniego - szybkiego, energetycznego i ostrego - po charakterze człowieka można rozpoznać - jaki jest on w królewskim łożu - czy taka rozmowa nie krępuje pani?   Łukasz Jasiński 
    • @Bożena De-Tre Jak pocztówka z przeszłości, niby spokojna, ale pełna smutku. Odczuwam tu tę nostalgię, którą przynosi nie tylko utracona miłość, ale też czas, który odbiera złudzenia
    • @Łukasz Jasiński Moje fetysze są proste: włosy i zapach pobudzonych męskich sutków. Dobrego dnia

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...