Marlett Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 pusty kłos rośnie wysoko pnie się do nieba lecz nie będzie z niego mąki ani chleba pełny kłos do ziemi z pokorą się kłania trzeba go siłami wszemi przed gradem osłaniać im mniej oleju tym większa gaskonada
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 @Marlett Witaj - ale skandal - nikt nie skomentował - a wypadało . Ładnie ubrany kawałek pola - zwłaszcza ten z pełnym kłosem. Piszesz że im mniej oleju tym większa gaskonada - różnie ją można rozumieć ...prawda . Mam nadzieje że dobrze zrozumiałem twój zamiar . pozd.
Marlett Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 @Waldemar_Talar_Talar Talarku Pointa wiersza jest dosłownie taka; im mniej oleju w głowie tym człowiek bywa bardziej zarozumiały Bardzo dziękuję, że zechciałeś tu zajrzeć. Coraz mniej ludzi ma chęć komentować. Wiersze nieczytane i niekomentowane są martwe. Miłego wieczoru :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 @Marlett Pochodzę ze wsi, więc wiersz do mnie przemówił w sposób oczywisty. Puenta bardzo trafna :) Miłego dnia...
Marlett Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 @Apolonia_Zięba Witaj Cieszę się ,że znalazłaś w wierszu coś dla siebie. Dziękuję i pozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi