Monika_Myszka Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 wiruje w kosmosie robię piruety jestem lekka jak piórko mam Déjà vu lecę w górę delikatność nieba, chmur i piór stan nieważkości moje oczy się zmieniły w kameleona a krwisty kolor ust zmienia swoje barwy jakby i sprawia, że wargi się ciągle poruszają paznokcie są elastyczne, lśniące zaczynam widzieć przeźroczystą skórę widzę swoje ciało, pod ciałem. życie... nieustanna praca, reakcja. jednak najciekawszą sferą to brzuch. oddycha on, unosi się, pęka a zarazem blokuje emocję. w chwili jego rozluźnienia -paradoksalnie wybucha wychodzą z niego glizdy,poczwarki, zamieniające się w motyle neonowych kolorów, tryska jak fontanna snów ciągnąc ciało na huśtawce ku górze...
henryk_bukowski Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 ..straszne..okropne..proponuję więcej czytać..:)
Marlett Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 @Monika_Myszka Tytuł mało odnoszący się merytorycznie do wiersza.
Rekomendowane odpowiedzi