teresa943 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 z osobnych drzew tym samym wiatrem lotni w duszy dziecka jesienni pod butami arogancji bez skargi któż pojmie drżący szept ciszy kogo zachwyci szarobrunatność w nawałnicy ignorantów soki starych drzew wykluczają nawet pozór udawania a dialog zawsze szuka analogii w pięknie różnorodności rodzi się człowiek 2014-11-28
Marlett Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 @teresa943 Skomentuję metaforycznie; Dojrzałe owoce są smaczne, harmonijne i przyjemne w smaku. Są piąknie wybarwione i posiadają doskonały aromat :) PozdrawiaM.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Witaj Krysiu. Jako komentarz :) z osobnych drzew jak dusze dziecka rodzą się ludzie żyjący pięknem jesienni tacy bez skargi w sercach pojmują drżący miłosny szept ciszy pośród niewiedzy o pięknie różnorodności Tak mi się po mojemu poczytało. Poruszający temat ujęłaś, pięknie :) Pozdrawiam ciepło :))
teresa943 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 @Marlett Cóż znaczy czytać i skomentować metaforycznie! To wspaniały prezent, Marlett. Z serca dziękuję i cieplutko pozdrawiam :).
teresa943 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 @stanisław_prawecki Zatem ... smacznego :) Serdeczne dzięki :)
teresa943 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mocno jesienni a wciąż niewinni nie osądzają lecz wchodzą w dialog z każdym kto pragnie rozmowy Dziękuję, Zbyszku za piękny komentarz i życzę spokojnego wieczoru :)
Gość Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 @teresa943 fajne fajne, bardzo trafia do mnie. pod rozważenie, detalicznie: "obfitujemy z osobnych drzew tym samym wiatrem lotni w duszy dziecka jesienni pod butami arogancji bez skargi któż pojmie ciszę kogo zachwyci szarobrunatność w nawałnicy ignorantów gdy soki starych drzew wykluczają pozór udawania a dialog zawsze szuka analogii w pięknie różnorodność - rodzi się człowiek" niby "obfitujemy" a w sumie cóż my znaczymy - dzisiaj, w zgiełku wszystkiego i niczego naraz.
Penelope_Coal Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 @teresa943 Krysiu, w niesamowity sposób pokazałaś proces narodzin człowieka w trakcie dialogu z drugim człowiekiem. Mam nadzieję, że dobrze odczytałam. Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 @oskari_valtteri w sumie po ludzku tak, ale ... "obfitujemy" na wieki właśnie dlatego, tzw. paradoks miłości :) a po rozważeniu Twojej sugestii jestem wdzięczna, że Ci się chciało, jednak ...zostanie po staremu :) dziękuję też za entuzjazm, z jakim przyjąłeś wiersz i serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 @Penelope_Coal Penelope, przytulam do serca Twój odczyt i cieplutko pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 @Irena_Zborowska przykro mi, że nie dogodziłam ale ...cieszę się za czytanie i dziękuję za pozostawienie śladu wizyty. serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi