Artur_Bielawa Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Jestem kamieniem raz ostrym raz gładkim patrzę na łzy swej matki świst kul i żar pożarów kładę na barki Jestem przenikliwy mam wzrok sokoli ponad chmurami szybuje do woli i wznoszę się i swobodnie opadam na kamienne kręgi swój żywot składam Jestem neonem aleją wielu miast z każdego miejsca mam bliżej do gwiazd i na jawie śnię i kocham nieprzyzwoicie w kokonie ze złotych nici
teresa943 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 "ze złotych nić"??? -----złotych nici Rymujesz często na siłę nie zważając na poprawność gramatyczną. Jak dla mnie z tego "jestem" nic nie wynika" - brakuje puenty. Serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
Artur_Bielawa Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 @teresa943 dzięki za koment, fakt końcówkę trochę zmodyfikuje,i naprawdę nie rymuje na siłę:) pozdrawiam
Marlett Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 @Artur_Bielawa Batman ? Co do rymów , to rzeczywiście są najmocniej wyeksponowane w tekście. Rymować nie jest trudno, ale trudno jest napisać wiersz dobry technicznie i merytorycznie. Trzeba dograć treść z rytmem i rymem - jak gra rytm - to nie gra rym, jak gra rym - to łamie się treść. Tu rymy są niesystematyczne ,przypadkowe - mnie nie przekonują. Radzę poczytać o rodzajach i układzie rymów - pisanie stanie się trudniejsze ale przyniesie wiecej satysfakcji. Nie czepiam się Twojego pisania. Masz potencjał ale brakuje techniki. Talent + praca - może prowadzić do sukcesu :) PozdrawiaM.
Artur_Bielawa Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 @Marlett Dziękuje za koment, podpowiedzi, za wszystkie ,,nie" i ,,tak":) pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi