Jolanta_S. Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 jak daleko jest od fikcji do prawdy fakty układają się same w nocy z bajką o złym wilku skuteczne przebija się dziewczynka na plan pierwszy rzuca czerwień krew się leje z wilka czerwony kapturek morderczyni
Marlett Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 @Jolanta_S. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka :) PozdrawiaM.
Jolanta_S. Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 @Marlett ano ponieśli :) Marlett pozdrawiam :)
Marlett Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 @Jolanta_S. Ucieszyła mnie ta wersja ''o czerwonym kapturku''. Wreszcie rolę się odmieniły. Znalazłam również wersję ''Czerwonego Kapturka'' gdzie wilk okazuje się Diabłem, którego pokonać może tylko silna wiara. PozdrawiaM.
Jolanta_S. Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 @Marlett ... moja - nigdy nie przepadałam za "czerwonym kapturkiem" może dlatego wymyśliłam taką wersję... znam piosenkę, w której to babcia zabiła wilka. pozdrawiam Marlett
Rekomendowane odpowiedzi