Zbyszek_Dwa Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 pod bezpańskim drzewem samotna ławka między okruchami dat pogodnie nucą ptaki opuszczone ścieżki skrzydłami więc wbrew logice jestem z tobą kiedyś usiądziemy w naszym sadzie pogadamy pewnie mogło być inaczej na pewno się uśmiechniemy zaglądając jedno drugiemu w oczy by milczenia nie spłoszyć wyszeptamy On zawsze jest z nami
teresa943 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 tęsknota, niespełnienie ale i ogromna nadzieja bije z tego wiersza... serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
Nata_Kruk Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Tytuł pasuje do treści, z której pozbyłabym się kilku drobiazgów... pogodnie.. nucą.. ptaki.. może, pogodne ptaki.? Zdecydowanie pomijam sobie.. "więc", "na pewno" i "pogadamy" bo dalej jest o milczeniu, "jedno drugiemu" tak jakoś.. może po prostu, sobie.? Czasem bardzo lubię ciszę. Pozdrawiam.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ooo, Krysia ! :) No, tak, nadzieja może płynąć zawsze tylko z jednego źródła nawet gdy ona jest nie logiczna dziwna... :) Dziekuję i serdecznie pozdrawiam :))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 O, i witaj Nato :) Przyjrzałem się uważniej biorąc pod uwagę sugestie i… chyba lepiej. ...................................................... pod bezpańskim drzewem samotna ławka między okruchami nucą ptaki ścieżki opuszczone więc wbrew logice jestem z tobą kiedyś usiądziemy w naszym sadzie pogadamy może mogło być inaczej uśmiechniemy się spoglądając w oczy nie płosząc milczenia wyszeptamy On zawsze jest z nami ...................................................... Tak, właśnie tak w ciszy lepiej widać a nawet dokładniej słychać to co czyste, piekne, prawdziwe. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi