Janusz_Ork Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 po latach odkłada się na skórze ból zmęczenia jak huba starości wolno idę przez moją pustelnię podpieram szarym skostniałym skrzydłem zgarbioną duszę i słabe nogi czasem musimy udać się w podróż aby się znowu w życiu odnaleźć a w drodze słuchać po prostu słuchać bo w każdym z nas brzmi inna melodia
Zjajami_Baba Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Janusz_Ork bardzo dobry materiał na przeszkadza mi 4 wers, gubi rytm 7 wers szuka podpory w ostatnim i nie znajduje rytmicznej ale może nie o to chodzi przecież nie tylko o to chodzi, prawda? uniwersalny pozdrawiam:) (dobrze Cię czytać po przerwie:) )
Janusz_Ork Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 @Zjajami_Baba Hallo Moniko, dziękuję Ci za wpis i wskazówki. Starałem się ale nie wyszło mimo 10-sylabówki i czterech akcentów w wersie. Zauważyłem jednak, że poziom orga tak się podniósł. iż moje wiersze wypadają blado i niewprawnie. Cieszę się, że i Ty wróciłaś. Pozdrawiam. Janusz
Zjajami_Baba Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 @Janusz_Ork blado? bez przesady! ja po przerwie zauważam, że to ja piszę inaczej, rymy przychodzą same, zaczęłam pisać dla dzieci; wszak zmieniamy się... choć wcześniej nie myślałam o tym, że poezja to pewien proces... pozdrawiam Cię serdecznie! :)
Rekomendowane odpowiedzi