Krystian_Kosouliev Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nikogo nie ma mój drogi Panie. Daj im wieczne spoczywanie, Już ich czas, już ich czas... Niemand ist da, niemand ist da. Drogi nasze się krzyżują W tej grobowej sieci... Czy jest jeszcze jakaś szansa? Niemand ist da, niemand ist da. Wierzysz, nie wierzysz, Marzenia krwią zalane, Czego ode mnie oczekujesz? Niemand ist da, niemand ist da. Aniołowie się radują, Kiedy znów cię ukrzyżują, Te piekielne siły tam... Niemand ist da, niemand ist da. Fałsz, obłuda Cię przesiąka, Gdzie jest ta kwiecista łąka? Pośród cieni jesteś sam. Obudź się... Niemand ist da...
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 @Krystian_Kosouliev Sorry, ale zajęłam się liczeniem kropek. Jest ich czterdzieści dwie. Dałoby się może coś z tym zrobić?
Krystian_Kosouliev Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 @Alicja_Wysocka Zmniejszyłem ilość kropek, tekst był pisany 2 lata temu :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 @Krystian_Kosouliev :) Jeszcze za dużo. No ale to Twój wiersz.
sława_zaczek Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Fałsz, obłuda Cię przesiąka, Gdzie jest ta kwiecista łąka? Pośród cieni jesteś sam. Obudź się tak bywa, że zamiast raju mamy czarną rozpacz :)P
Krystian_Kosouliev Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 @sława_zaczek to prawda ;) ciężko w tłumie znaleźć sprzymierzeńców i zazwyczaj się zostaje samym
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 @Krystian_Kosouliev Nastrój genialny, czuję chłód grobu i słyszę echo, jak to czytam. A jeszcze niemiecki przynosi te wszystkie emocje, jakie się ma po obejrzeniu filmów o Niemcach z perspektywy polskiej - dreszcze. I jeszcze metafizyka plus niemiecki u mnie równa się Goethe, to już w ogóle... Nie rozumiem przesłania, ale może to lepiej, bo mogę je sobie wybrać. A czemu Panie z wielkiej a cię z małej? Pozdrawiam!
Krystian_Kosouliev Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 To było moje niedopatrzenie z "Cię". Każdy odbiera tekst inaczej cieszę się, że moja inspiracja tym niemieckim zwrotem nie jest łatwa do jednoznacznej interpretacji. Szanuję bardzo twórczość Goethe, czytając "Króla Olch" mam ciarki.
Rekomendowane odpowiedzi